NEA

Έκτακτο: To Groupe Renault επιβεβαιώνει πως έλαβε πρόταση από την FCA!

Σήμερα επιβεβαιώθηκαν οι φήμες γύρω από την έναρξη συζητήσεων του Groupe Renault με στελέχη της FCA για την συγχώνευσης των δύο ομίλων σε ποσοστό 50/50.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της η Renault αναφέρει σε λίγες λέξεις πως ξεκινούν οι συζητήσεις. Η πρόταση έγινε στην Renault από την FCA που εδώ και αρκετό καιρό (από την εποχή του Marchionne) αναζητά κάποιον στρατηγικό σύμμαχο για να μπορέσει να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά.

Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί σύντομα, χωρίς σ’ αυτήν να εμπλέκονται τόσο η Nissan όσο και η Mitsubishi, οι οποίες όπως φαίνεται δεν έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους σ’ αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Μία πλήρης συγχώνευση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αν προχωρήσει πάντως η συμφωνία θα δημιουργηθεί μία μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρία, με την FCA να  υπολογίζεται ότι αξίζει γύρω στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια και την Renault στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια. Μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι όροι αυτής της συμφωνίας και την αντίδραση των Nissan και Mitsubishi.

Ο χάρτης της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλάζει. Η Opel ανήκει στο PSA Group, η Smart κατά το ήμισυ στην Geely και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε όσο προχωράμε στην ηλεκτροκίνηση που θα μεταβάλλει τα δεδομένα στο τρόπο παραγωγής των αυτοκινήτων και στην παγκόσμια κινητικότητα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!