NEA

Πόσα ηλεκτρoϋβριδικά θα λανσάρει η BMW έως το 2025;

Η γερμανική εταιρία σχεδιάζει να λανσάρει 25 ηλεκτροϋβριδικά εκ των οποίων τα 12 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά BEV.

Η BMW είναι μια από τις πρώτες εταιρίες που λάνσαραν ένα προηγμένο ηλεκτρικό ευρείας παραγωγής (από το 2013 το i3) καθώς και ένα plug-in υβριδικό supercar μπροστά από την εποχή του (το i8 από το 2014). Η εταιρία έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 400.000 plug-in (PHEV) υβριδικά μοντέλα και στόχος είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει ξεπεράσει τις 500.000.

Στα πλάνα της και μέχρι το πρώτο μισό της επόμενης δεκαετίας η BMW σχεδιάζει να λανσάρει υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις των κανονικών μοντέλων που ήδη υπάρχουν στην γκάμα της, αλλά και την προσθήκη νέων μοντέλων. ‘Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα προβλέπονται 25 ηλεκτροϋβριδικά εκ των οποίων τα 12 καθαρά ηλεκτρικά.

Μάλιστα μέχρι το 2021 θα δούμε τα ηλεκτρικά iX3, iNEXT, i4 και από εκεί και πέρα κάποια άλλα που είναι καλυμμένα (συμπεριλαμβανομένων των Mini). Πέρα από την δεύτερη γενιά της X5 PHEV και την σειρά 3 PHEV μαζί και με την X3 PHEV, στα PHEV η BMW έχει στόχο ακόμα 10 τέτοια μοντέλα, τα περισσότερα εκ των οποίων αναμένονται μεταξύ του 2024 και 2025.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!