NEA

Hyundai: Του χρόνου η νέα μεταβλητή πλατφόρμα

Την δική της μεταβλητή πλατφόρμα αλά MQB ετοιμάζει η κορεατική εταιρία για τα ευρωπαϊκά της μοντέλα (και φυσικά της Kia).

Το νέο πλαίσιο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020 και το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το νέο Sonata. Το βασικό πλεονέκτημα θα αφορά σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας, μικρότερου βάρους κ.α. Το νέο πλαίσιο θα είναι αυξημένη η στρεπτική ακαμψία και πιο χαμηλό το κέντρο βάρους για χάρη, όπως είπαμε, των δυναμικών χαρακτηριστικών. Φυσικά το νέο πλαίσιο θα υποστηρίζει και την τοποθέτηση ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης καθώς και υβριδικών.

Ανάμεσα σε άλλα η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει κατευθυνόμενη ροή αέρα προς το χώρο του κινητήρα και κάτω από το δάπεδο προκειμένου να εξασφαλίζεται πιο αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας, μεγαλύτερη ευστάθεια και βελτιωμένη αεροδυναμική.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς του κορεατικού ομίλου και σε ότι αφορά την ασφάλεια θα υπάρχει μια νέα δομή που χάρη στα ακόμα πιο σκληρά στοιχεία από χάλυβα και την ιδιαίτερα άκαμπτη πλάκα του δαπέδου. Ενδιαφέρον έχει και το ότι σε μια μερικής μετωπική σύγκρουση το νέο πλαίσιο θα έχει την δυνατότητα να μπλοκάρει τους τροχούς ώστε η κίνηση του αυτοκινήτου μετά τη σύγκρουση να είναι ελεγχόμενη. Το νέο πλαίσιο θα τοποθετηθεί στα επόμενα i20 και i30 και σε άλλα μοντέλα τόσο της Hyundai όσο και της Kia.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!