ΑΓΩΝΕΣ

GP Καναδά: Πρώτος την καρό σημαία ο Vettel, νικητής αγώνα ο Hamilton!

Καθαρή εκκίνηση με τον Vettel να κρατά την πρώτη θέση και τον Leclerc να πιέζει τον Hamilton. Μέχρι τον 9ογύρο όλα κύλησαν ομαλά με την McLaren του Norris να εγκαταλείπει μετά από σπάσιμο της πίσω δεξιάς ανάρτησης.

Στον 27ο γύρο ο Vettel μπαίνει στα pits για σκληρά λάστιχα. Δύο γύρους μετά μπαίνει και ο Hamilton για φρέσκα Pirelli. Στον 35ο γύρο ο Ricciardo μάχεται με τον Bottas για την 5η θέση. Μέχρι εκεί η πρώτη τετράδα είναι Vettel, Hamilton, Leclerc και Verstappen.

Στον 41ο γύρο ο Hamilton πιέζει τον Vettel ο οποίος στον 48ο γύρο το χάνει στην στροφή 4, κόβει από την πίστα και αν δεν έπεφτε στα φρένα ο Βρετανός θα είχαμε σύγκρουση και πιθανό τέλος αγώνα και για τους δύο. Ευτυχώς δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ωστόσο ο Vettel τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων (ναι, έκανε λάθος, αλλά ολίγον τραβηγμένη θεωρώ η απόφαση). «Μας κλέβουν τη νίκη» λέει από τον ασύρματο ο Vettel. Στον 63ο γύρο εγκαταλείπει ο Albon λόγω κινητήρα της Toro Rosso και μετά από μία ακόμη καλή εμφάνιση. Ταχύτερος γύρος για τον Leclerc.

Ο αγώνας τελειώνει με τον Vettel να τερματίζει πρώτος τον αγώνα αλλά μετά την ποινή να κατατάσσεται δεύτερος. Έτσι η κατάταξη έχει ως Hamilton, Vettel, Leclerc και Bottas. Η Mercedes έκανε το 7/7 και το πρωτάθλημα τελειώνει πρόωρα(;). Ταχύτερος γύρος από τον Bottas που σπάει και το ρεκόρ πίστας από το 2004 του Barrichello.

Παραπάνω η κατάταξη του αγώνα. Επόμενο Grand Prix στον στις 23/6, στην Γαλλία (Paul Ricard, 16:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!