NEA

Πότε τελικά θα δούμε το νέο Nissan Juke;

Με εύλογη καθυστέρηση οι Ιάπωνες θα έχουν παρουσιάσει το αργότερο το φθινόπωρο τη νέα γενιά Juke και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν αρχές 2020.

To Nissan Juke είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά κόμπακτ SUV και η λογική αυτή θα περάσει και στη νέα του γενιά. Η οποία θα έχει άρρηκτους μηχανολογικούς δεσμούς με το επίσης νέο Renault Captur με το οποίο θα μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη, όπως η πλατφόρμα CMF-B.

Έτσι, η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους νέος turbo στα 1.000 κ.εκ. και 1.300 κ.εκ., ενώ από εκεί και πέρα θα υπάρχει και ο diesel των 1.500 κ.εκ. Σίγουρη θα είναι και η πρώτη plug-in υβριδική έκδοση με ατμοσφαιρικό 1.600άρη μοτέρ και ένα καινοτόμο σύστημα μετάδοσης με ηλεκτρικό μοτέρ και δίχως συμπλέκτη, μήτε μετατροπέα ροπής (σύντομα θα το… καροτίσουμε).

Ουσιαστικά πρόκειται για την διάταξη της υβριδικής έκδοσης Ε-Tech του νέου Clio με την διαφορά πως στο Juke (και φυσικά στα Captur και Megane) θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία στις 9,8 kWh (από 1,2) με ηλεκτροκίνηση για περίπου 40-50 χλμ. Έτσι, η Nissan θα αποκτήσει το πρώτο της υβριδικό μοντέλο που θα φορτίζει και στην πρίζα (ως PHEV).

Κατά τα υπόλοιπα το νέο Juke θα διατηρήσει το στιλ με τις πολλές ακμές και την εμφατική μάσκα που το ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της κατηγορίας. Από πλευράς διαστάσεων θα φαρδύνει και θα χαμηλώσει ελαφρώς. Το μεταξόνιο θα είναι ελαφρά μεγαλύτερο όπως και οι χώροι για τους επιβάτες.

Μεγάλη αλλαγή θα υπάρχει στην σχεδίαση του εσωτερικού, τα πλαστικά και η ποιότητα κατασκευής στο νέο Juke θα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, θα υπάρχουν δεκάδες επιλογές εξατομίκευσης, ενώ θα εφοδιάζεται και με ότι πιο σύγχρονο στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!