NEA

Ακόμα ταχύτερες οι νέες Porsche 718 Cayman και Boxster GT4 [vid]

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση εστιάζεται στο νέο boxer κινητήρα των 4.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 420 ίππους και άλλη τόση ροπή.

Με βάση την αύξηση αυτή στην ισχύ, η νέα Cayman GT4 μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ, αγγίζοντας σε τελική τα 304 χλμ./ώρα. Αντίστοιχη είναι και η επιτάχυνση στην Boxster GT4, με μόνη διαφορά στην τελική που περιορίζεται ελαφρά –έναντι της πρώτης- στα 301 χλμ./ώρα. Το νέο αυτό μοτέρ διαθέτει αρκετές βελτιώσεις σε διάφορα σημεία του, όπως το σύστημα εισαγωγής και το injection. Παράλληλα όμως κατορθώνει να διατηρεί την κατανάλωση, υπό φυσιολογικές συνθήκες, χαμηλά, χάρη στο σύστημα απενεργοποίησης δύο εκ των κυλίνδρων, σε χαμηλό φορτίο.

Το πλαίσιο των δύο αυτοκινήτων παραμένει ίδιο, υπάρχουν όμως επιμέρους αλλαγές που αναβαθμίζουν τη δυναμική τους. Μία από αυτές είναι η νέα χαρτογράφηση του ESP, το οποίο φυσικά μπορεί και να απενεργοποιηθεί, εάν ο οδηγός το επιλέξει. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Όσο για την κατανομή της ροπής, φροντίζει ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό με Torque Vectoring.

Άλλη σημαντική βελτίωση έχει να κάνει με την αεροδυναμική. Στην Cayman η πίσω αεροτομή προέρχεται από την GT4 Clubsport, ενώ εισάγεται και ένας νέας σχεδίασης διαχύτης, με αποτέλεσμα την αύξηση της αρνητικής άντωσης κατά 50%, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Αντίστοιχα, η πίσω αεροτομή της Boxster εκτείνεται αυτόματα στα 120 χλμ/ώρα.

Χάρη στα προαναφερθέντα αλλά και στα νέα, αναβαθμισμένα, φρένα, η Cayman GT4 μπορεί να γυρνάει στο Nurburgring σε χρόνους 10 δευτερόλεπτα κάτω από την απερχόμενη έκδοση! Επιπροσθέτως, για όσους επιθυμούν κάτι πιο «πολεμικό» υπάρχει και η έκδοση clubsport, με ενσωματωμένο roll cage, αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες 6 σημείων και σύστημα πυρόσβεσης.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!