NEA

Το VW ID. R διεκδικεί το ρεκόρ στο Goodwood

Ο περυσινός χρόνος των 43.86 δλ. μάλλον δεν ήταν αρκετός και έτσι οι άνθρωποι της Volkswagen σκοπεύουν να επισκεφτούν εκ νέου το Goodwood Festival of Speed.

Για να το πούμε πιο απλά, θα μεταφέρουμε απλά τα λόγια του Sven Smeets, διευθυντή της Volkswagen Motorsport. «Πέρυσι, σταθήκαμε στη γραμμή έναρξης του Goodwood μόλις τρεις εβδομάδες μετά το ρεκόρ που πετύχαμε στο Pikes Peak, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική διαμόρφωση με την ανάβαση. Φέτος, θα φέρουμε ένα ID.R που έχει προετοιμαστεί ειδικά για το Goodwood».

Τι σημαίνει τώρα αυτό; Ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport, Francois-Xavier Demaison, αποκάλυψε ότι, μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη εκδοχή του ID. R θα διαθέτει μικρότερες μπαταρίες, έτσι ώστε να περιοριστεί το συνολικό βάρος. Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει ένα πολύ πιο επιθετικό energy management, αφού η συνολική απόσταση που θα πρέπει να διανυθεί είναι μικρή και έτσι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αυτονομία.

Ενημερωτικά, θα πούμε ότι το ρεκόρ ανάβασης στο Goodwood είναι 41,6 δευτερόλεπτα και κρατάει από το 1999, όταν ο Nick Heidfeld αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του με ένα μονοθέσιο της Formula 1 και συγκεκριμένα μία McLaren MP4/13. Το αν οι άνθρωποι της VW θα καταφέρουν να ροκανίσουν τα 2 δλ. που υπολείπονται από την περσινή τους επίδοση, είναι κάτι που αναμένουμε να δούμε. Δεν θα παραξενευτούμε πάντως αν στα χρονόμετρα, τη μέρα του αγώνα, αντικρύσουμε νούμερο που θα αρχίζει από 3 στο χρόνο του ID. R…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button