NEA

Η BMW σταματά τη Σειρά 2 Active Tourer και Gran Tourer

Η τρέχουσα, πρώτη γενιά, θα είναι και η τελευταία για τα πολυμορφικά της Βαυαρικής εταιρίας, καθώς η αποδοχή τους από το κοινό δεν ήταν η αναμενόμενη.

Για να το θέσουμε πιο κομψά, κατά τα λεγόμενα του Peter Henrich, αντιπροέδρου της εταιρίας, τα Active Tourer και Gran Tourer «δεν είναι στο κέντρο των όσων πρεσβεύει η μπράντα μας». Η προσθιοκίνητη Σειρά 2 Active Tourer παρουσιάστηκε το 2014, με τη μεγαλύτερη (και επταθέσια) Gran Tourer να ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα. Βασισμένα στη φιλοσοφία των MPV, διαθέτουν σύγχρονα τρικύλινδρα σύνολα, ποιοτικά εσωτερικά και όλη τη σχετική πολυτέλεια και τεχνολογία ενός μοντέλου BMW. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να πείσουν το αγοραστικό κοινό.

Εμπορικά, η καλύτερη χρονιά τους ήταν το 2016, όπου στην Ευρώπη κατάφεραν να πουλήσουν 100.502 μονάδες. Από εκεί και πέρα, όμως, τα νούμερα άρχισαν να πέφτουν. Οι 85.255 μονάδες του 2017 έπεσαν στις 68.367 μονάδες για το 2018. Η πτώση συνεχίζει και το πρώτο τρίμηνο του 2019, κάνοντας την απόφαση της BMW να μην εξελίξει επόμενη γενιά πολυμορφικών, μία λογική επιλογή. Φυσικά, δεν είναι απίθανο η εταιρία να επανέλθει στο μέλλον με κάποια νέα πρόταση, όσο όμως ο κόσμος θα στρέφεται στα SUV -που προσφέρουν αντίστοιχους χώρους- τα MPV θα βρίσκονται πάντα στη σκιά τους.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!