NEA

BMW, εμπορικότερη μία Χ7 Μ από μία Μ1!

Εάν περιμένετε καθαρόαιμο μοντέλο Μ για τη Σειρά 1, μην ελπίζετε. Εμπορικά, για τους Βαυαρούς, θα είχε περισσότερο νόημα ένα θηρίο, τύπου Χ7 Μ.

Αυτό ίσως να μη βγάζει μεγάλο νόημα για τους πιουρίστες και γενικότερα όσους αντιλαμβάνονται ότι σε ένα σπορ μοντέλο δεν αρκεί η ισχύς αλλά παίζει ρόλο και το βάρος/ ο όγκος του οχήματος. Για αυτούς, βέβαια, την απάντηση έδωσε πολλά χρόνια πριν η Porsche με την Cayenne. Εν ολίγοις, δεν έχει τόσο σημασία η γνώμη των πολλών, όσο κυρίως οι «ανάγκες» αυτών που σκοπεύουν να επενδύσουν. Και με το άνοιγμα της BMW στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μοντέλα τύπου Χ7 μπορούν να αποτελέσουν μία σοβαρή πηγή εσόδων.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του σε ένα αγγλικό περιοδικό, ο Carsten Pries, το αφεντικό της BMW M, υποστήριξε ότι τα ειδικά μοντέλα της φίρμας θα πρέπει να έχουν ευρεία απήχηση στις διεθνείς αγορές και μικρά hot hatch δεν πληρούν αυτό το κριτήριο. Συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο μίας καθαρόαιμης Μ για τη Σειρά 1, ανέφερε πως «εάν βάλετε κάτι σαν μία M1 στην κορυφή της, θα πρέπει να αυξήσετε ξανά την τιμή επειδή έχετε βάλει περισσότερη ουσία σε αυτό. Το αν τώρα αυτό θα ήταν μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση, δεν είναι κάτι που θα απαντούσα με ένα άμεσο ναι».

Αργότερα, ο ίδιος υποστήριξε ότι στη ραχοκοκαλιά της BMW M παραμένουν οι Μ2, Μ3 και Μ5. Οποιαδήποτε όμως νέα είσοδος θα είναι λογικά από τα SUV της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης της Χ7, η οποία στα μάτια του βγάζει περισσότερο νόημα να έχει έκδοση Μ, σε σχέση με τη σειρά 1. Χαρακτηριστικά, δε, υποστήριξε πως το μέγεθος είναι μία σχετική έννοια. Αναγνωρίζει πως για την Ευρώπη η Χ7είναι ένα μεγάλο όχημα, ρωτώντας όμως ένα πελάτη πριν από κάποιο διάστημα στην Αμερική για το μέγεθος αυτής, του απάντησε ότι το βρίσκει λογικό. Όλα, λοιπόν, είναι θέμα οπτικής…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!