ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

CUPRA: Το πρώην κτήριο SEAT Sport θα εξελιχθεί στο CUPRA Racing Factory

Μετά την εδραίωση της δομής με τον διορισμό της διοικητικής ομάδας και την αύξηση του προσωπικού της κατά 50%, η CUPRA ξεκίνησε την κατασκευή της νέας έδρας της, όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Wayne Griffiths μπροστά στους αντιπροσώπους της μάρκας μετά τη δεύτερη στάση του SEAT & CUPRA on Tour στο Λίβερπουλ.

Δίπλα στο κεντρικά γραφεία της SEAT, το νέο κτήριο πολλαπλών χρήσεων θα έχει στο κέντρο του τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με 2400 τετραγωνικά μέτρα ανοικτού χώρου. Τα κεντρικά γραφεία της CUPRA, των οποίων ο σχεδιασμός θυμίζει ένα αγωνιστικό paddock, θα χωριστούν σε δύο ορόφους που θα φιλοξενήσουν τα τμήματα πωλήσεων, μάρκετινγκ, αγορών και οικονομικών. Μέσα σε ένα οικόπεδο 10.500 τετραγωνικών μέτρων που περιβάλλεται από τη φύση, το νέο κτηριο θα διαθέτει ένα μεγάλο αίθριο και μια μεγάλη βεράντα για υπαίθριες εκδηλώσεις, σχεδιασμένο για να φιλοξενεί παρουσιάσεις μελλοντικών μοντέλων.

Ο Griffiths επαίνεσε τη θετική πορεία της μάρκας από τη γέννησή της το 2018 κατά την ανακοίνωση της νέας έδρας της, όταν μίλησε στους Βρετανούς αντιπροσώπους της μάρκας: «Το αρχηγείο της CUPRA θα σηματοδοτήσει την αποκορύφωση της εδραίωσής μας ως ανεξάρτητης μάρκας. Καθώς ο στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τις πωλήσεις τα επόμενα δύο έως τέσσερα χρόνια, έχοντας τις δικές μας εγκαταστάσεις, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε το προσωπικό μας σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους και θα μας δώσει τη δύναμη να αυξήσουμε την επιρροή μας στους λάτρεις των αυτοκινήτων μας σε όλο τον κόσμο».

Η κατασκευή του κτηρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος και ο προγραμματισμός είναι  να ανοίξει τις πόρτες του το 2020.

Νέες εγκαταστάσεις

Δεδομένου ότι οι αγώνες αυτοκινήτου βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της CUPRA, γίνονται επίσης έργα στο κτήριο της SEAT Sport, το οποίο χρησιμοποιήθηκε προσωρινά ως τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Αυτές οι εγκαταστάσεις 16.000 τετραγωνικών μέτρων αναδιαμορφώνονται στο CUPRA Racing Factory: «Θα είναι το νέο γκαράζ μας για το motorsport όπου θα αναπτυχθούν και θα παραχθούν τα νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Μάρκας και εκεί θα προετοιμαστεί για το ντεμπούτο του και το μοναδικό CUPRA e-Racer” δήλωσε ο Antonino Labate, διευθυντής στρατηγικής, επιχειρηματικής ανάπτυξης και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων  της  CUPRA.

Επιπλέον, η CUPRA θα έχει επίσης ένα ειδικό χώρο στην Casa SEAT, το νέο πολυλειτουργικό κτήριο της εταιρείας στην καρδιά της Βαρκελώνης.

Το δίκτυο διανομής της CUPRA αποτελείται από ειδικά διαμορφωμένους χώρους που βρίσκονται σε επιλεγμένους αντιπροσώπους της SEAT. Η μάρκα αυτή τη στιγμή διαθέτει 222 CUPRA Corners και θα ολοκληρώσει την υλοποίησή τους μέχρι το τέλος του έτους φτάνοντας τα 245 CUPRA Corners, που αντιπροσωπεύουν το 20% του δικτύου της SEAT. Η εταιρεία έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 240 CUPRA Masters που είναι υπεύθυνοι για τη μετάδοση της εμπειρίας CUPRA στους πελάτες. Η CUPRA θα έχει επίσης σύντομα τα δικά της αποκλειστικά καταστήματα-ναυαρχίδες εκτός αντιπροσωπειών της SEAT. Η εταιρεία αναζητά αυτή τη στιγμή τοποθεσίες σε εμβληματικές περιοχές του Μονάχου, του Αμβούργου, της Βιέννης και της πόλης του Μεξικού για αυτό τον σκοπό.

Συνδεδεμένοι με το μέλλον

Μετά από ένα χρόνο ως ανεξάρτητη μάρκα, η CUPRA θέτει κάθε μήνα ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, η CUPRA πούλησε 10.300 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 76,8% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2018.

Ενώ η μάρκα ολοκληρώνει το λανσάρισμα του CUPRA Ateca και πραγματοποιεί ένα δυνατό run out του Leon CUPRA, παρουσίασε επίσης ένα νέο concept car για να προϊδεάσει για τη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση. Το  CUPRA Formentor και ο υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικός κινητήρας με συνολική απόδοση 245 PS αντιπροσωπεύει τη διακήρυξη της μάρκας και αποδεικνύει ότι η CUPRA είναι σχεδιασμένη για το μέλλον. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020, ενώ τώρα εκτίθεται στο SEAT & CUPRA on Tour στo Λίβερπουλ.

SEAT & CUPRA on Tour

Μετά την εναρκτήρια στάση της στη Νορβηγία για να παρουσιάσει το ηλεκτρικό SEAT Mii, το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα της SEAT το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά στα τέλη του τρέχοντος έτους, το ‘SEAT & CUPRA on Tour’ συνεχίζει το roadshow σε ολόκληρη την Ευρώπη και βρίσκεται πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός από το CUPRA Formentor, η πρωτεύουσα του Merseyside φιλοξενεί επίσης το CUPRA e-Racer, το πρώτο 100% ηλεκτρικό  αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς της μάρκας. Αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο, το οποίο παρέχει 300 kW συνεχούς ισχύος και μέγιστη ισχύ μέχρι 500 kW (680 PS), μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 270 km/h και να επιταχύνει από 0 σε 100 km/h σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα.

Ολοκληρώνοντας το φάσμα των καινοτομιών, ο κόσμος του Λίβερπουλ θα πάρει επίσης μια πρώτη ματιά από το SEAT el-Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό SEAT αυτοκίνητο βασισμένο στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen, το οποίο θα παρουσιαστεί δίπλα στο SEAT Mii Electric. Επιπλέον, τα κλασικά αυτοκίνητα SEAT προβάλλονται επίσης στον χώρο.

Μετά την επίσκεψη στο Λίβερπουλ, η περιοδεία θα συνεχιστεί στο Παρίσι στα τέλη Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά το IAA Frankfurt Motor Show. Το ταξίδι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους με τρεις ακόμη στάσεις που αναμένονται στη Λισσαβόνα, το Βερολίνο και το Μιλάνο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button