NEA

J.D. Power: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα;

Οι Hyundai και Kia είναι οι εταιρίες με τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ όταν στην δεκάδα έχουν ανέβει αρκετά οι αμερικανικές και ιαπωνικές. Εντύπωση προκαλεί πως η καλύτερα ευρωπαϊκή είναι η Mercedes στην 15η θέση!

Η έρευνα έγινε σε 76.256 ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων και η Genesis (το premium σήμα της Hyundai) κατέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στην κατάταξη. Πίσω της βρίσκονται η KIA και η Hyundai, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο των Κορεατών σ’ αυτή την ιδιαίτερα σημαντική καταναλωτική έρευνα.

Η κατάταξη αφορά στα προβλήματα που καταγράφηκαν ανά 100 αυτοκίνητα και στην διάρκεια των πρώτων τριών μηνών χρήσης. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε πως την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Ford, Lincoln, Chevrolet, Nissan, Dodge, Lexus και Toyota. Οι μάρκες με τις χειρότερες επιδόσεις είναι οι Alfa Romeo, Mitsubishi, Land Rover και Jaguar.

Σύμφωνα με την εταιρία η Fiat και η Tesla δεν βρίσκονται στην λίστα λόγω του μη αντιπροσωπευτικού αριθμού τους στην έρευνα (κάτι που ίσως να βολεύει την δεύτερη με τα πολλά προβλήματα). Εννοείται πως από την μελέτη απουσιάζουν οι εταιρίες που δεν έχουν παρουσία στην βορειό-αμερικανική αγορά όπως είναι οι Renault, Citroen, Peugeot κ.α.

Πέρα από τα προβλήματα μηχανικών δυσλειτουργιών, τα περισσότερα προβλήματα ήταν αυτά που αφορούν τα συστήματα πολυμέσων τα οποία όπως φαίνεται ταλαιπωρούν όλο και περισσότερο τους καταναλωτές όσο γίνονται όλο και πολύπλοκα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!