NEA

Η νέα Mercedes-Benz GLA θα κάνει ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες η νέα GLA θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση τον Σεπτέμβριο με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το επόμενο έτος.

Η νέα GLA θα διατηρήσει το τωρινό της χαρακτήρα με την πιο crossover άποψη, ενώ θα προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερους χώρους. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MFA που χρησιμοποιείται στις A-Class, CLA και B-Class, ενώ θα τοποθετείται κάτω από την GLB που θα αντιμετωπίσει τα BMW X1, Audi Q3, Volvo XC40.

Έτσι, η νέα GLA θα βλέπει ευθέως απέναντι στο Audi Q2, ενώ θα αποσπά μερίδιο και από crossover εκδόσεις, όπως είναι τα Focus Active και Xceed. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Rastatt στην Γερμανία και δίπλα στην A-Class που μέσα στο 2020 θα αποκτήσει και ηλεκτρική εκδοχή. Αυτή θα είναι η EQA που θα τοποθετείται πάνω από την EQB που και αυτή με την σειρά της θα βασίζεται στην GLB και θα την δούμε προς τα τέλη του 2020.

Σχεδιαστικά η νέα GLA θα μας παραπέμπει στην A-Class και οι διαστάσεις θα αυξηθούν ανάλογα, όπως και οι χώροι για τους επιβάτες και πολύ περισσότερο για τις αποσκευές. Έτσι, το αμάξωμα θα είναι μία σχεδιαστική εξέλιξη του πολύ όμορφου τωρινού και με εναρμονισμό με τη νέα Α-Class, όταν το ταμπλό θα έχει την διάταξη με τις δύο οθόνες (από 7 έως 10,25 ίντσες) του συστήματος MBUX που έκανε ντεμπούτο στην μικρότερη Mercedes.

Οι βασικές εκδόσεις κινητήρων θα έχουν το νέο τετρακύλινδρο βενζίνης των 1,33 λίτρων (προέλευσης Renault) καθώς και το νέο πετρελαιοκινητήρα των 1,5 λίτρων με τους 116 ίππους. Ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχουν αυτόματα κιβώτια και τετρακίνηση στις πιο ισχυρές. Η νέα AMG GLA 35 θα αποδίδει 306 ίππους. Αργότερα και προς το 2020 θα ακολουθήσει η κορυφαία AMG GLA 45 με το νέο δίλιτρο turbo M139 που θα αποδίδει έως 421 άλογα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!