NEA

Πωλείται η μοναδική συλλογή από supercars του Teodoro Nguema Obiang Mangue

Πρόκειται για την συλλογή του διεφθαρμένου αντιπρόεδρου της Ισημερινής Γουινέας (μιας χώρας στη μέση της Αφρικής με έκταση όση περίπου και η Πελοπόννησος).

Ο λαός μπορεί να μην είχε να φάει αλλά ο «Θεόδωρος» είχε βγάλει τα κονδύλια για να αγοράζει και να συντηρεί μία μεγάλη συλλογή από πανάκριβα αυτοκίνητα. Η οποία αποτελείται από περίπου 20 αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί από το 2016 και θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Bonhams στην Ελβετία.

Από την συλλογή ξεχωρίζει μια ανοιχτή Lamborghini Veneno (από τις μόλις 9 που φτιάχτηκαν) με αρχικό της κόστος στα 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει επίσης μία Koenigsegg One:1 (από τις μόλις 6 που έφθασαν σε πελάτη), μία McLaren P1, μια Bugatti Veyron και μερικά ακόμα ταπεινά όπως μια LaFerrari, μία Ferrari Enzo, μία Aston Martin One-77, μια Ferrari F12 TDF. Κάπως έτσι το σφυρί θα πέσει σε ένα συνολικό ποσό περίπου στα 15 εκ. δολάρια!

Ο «κυρ-Θόδωρος» ήταν τελείως ακαταλόγιστος και πέρα από τα κρατικά χρήματα που σπαταλούσε για αυτοκίνητα είχε φυσικά κάνει και άλλα πολλά. Φήμες κάνουν λόγο για μία βίλα των 100 εκατομμυρίων κάπου στη Νότια Γαλλία και πολλά ακόμα. Οι ελβετικές αρχές έχουν κατασχέσει εδώ και τρία χρόνια τα περιουσιακά του στοιχεία που θα εκποιηθούν και θα επιστρέψουν πίσω στο ταμείο της χώρας. Πάντως, η όλη υπόθεση μας λύνει εν μέρει και την απορία για το που μπορεί να καταλήγουν hypercars όπως η P1 ή το One:1.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!