NEAΑΓΩΝΕΣ

Πωλείται μια Ferrari 312T που είχε περάσει από τα χέρια του Niki Lauda

O τεράστιος Niki Lauda έφυγε πριν από μερικές εβδομάδες από την ζωή και ελέω συγκυρίας ο κάτοχος ενός συλλεκτικού αγωνιστικού έσπευσε να την εκποιήσει.

Πρόκειται για μία Ferrari 312T από το 1975 με την οποία ο Niki Lauda είχε αγωνιστεί εκείνη την χρονιά και είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, με το μονοθέσιο με αριθμό πλαισίου 22 και τρίλιτρο V12 με 500+ άλογα, ο Αυστριακός είχε νικήσει στο γαλλικό γκραν πρι, ενώ εκείνη την χρονιά είχε σημειώσει και πέντε pole positions.

Γενικότερα η 312Τ είναι μία από τις πιο σημαντικές αγωνιστικές Ferrari όλων των εποχών, καθώς με 27 νίκες είναι το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο στην Formula 1. Έχει συνδυάσει την ύπαρξή της με 4 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 3 οδηγών, κυριαρχώντας για μεγάλο διάστημα στην δεκαετία του ‘70.

Ο νυν ιδιοκτήτης του μονοθεσίου το έχει διατηρήσει σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας κερδίσει βραβεία σε διαγωνισμούς. Μάλιστα η Ferrari 321T είναι ενεργή και συμμετέχει σε αγωνιστικά events. Θα βγει σε δημοπρασία στο Pebble Beach στα τέλη Αυγούστου και οι σχετικοί υπολογίζουν ότι πρόκειται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια δολάρια.


@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!