NEA

Ferrari, με 3 διαμάντια στο Goodwood

Πλησιάζει εκείνη η εποχή του χρόνου που το Goodwood Festival of Speed ανοίγει τις πόρτες του και η Ferrari, φέτος, σκοπεύει να λάμψει σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική εταιρία ετοιμάζεται να παραθέσει, για πρώτη φορά σε δημόσια θέα, από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου, όχι ένα αλλά τρία μοναδικά οχήματα. Το πρώτο είναι η P80/C, ένα όχημα αποκλειστικά για πίστα. Αυτό βασίζεται στο σασί της 488 GT3, με τελείως ξεχωριστό όμως bodywork από ανθρακονήματα, που θυμίζει κάτι από Ferrari άλλων εποχών. Σύμφωνα με το εργοστάσιο η P80/C απαίτησε 5 ολόκληρα χρόνια εξέλιξης, χρόνο ς περισσότερος από οποιοδήποτε one off μοντέλο έχει βγάλει ποτέ η φίρμα.

Δεύτερη έρχεται η SP3JC F12tdf. Αυτή, όπως εύκολα προκύπτει από την ονομασία της, βασίζεται στην F12tdf. Διαθέτει ένα πολύ όμορφο ανοικτό αμάξωμα και για την ολοκλήρωσή της απαίτησε δύο χρόνια εργασίας, αφού πολλά στοιχεία της είναι εξελιγμένα εκ νέου, παρά τις ομοιότητες με το μοντέλο παραγωγής.

Τελευταία, αλλά όχι καταϊδρωμένη, έρχεται η Monza SP2. Το δεύτερο speedster της εταιρίας (και ίσως το ομορφότερο) το οποίο θα κατασκευαστεί σε μικρό αριθμό αντιτύπων, για ξεχωριστούς πελάτες και συλλέκτες. Αυτό ανήκει στη σειρά Icona της Ferrari, μία ξεχωριστή συλλογή αυτοκινήτων που κατασκευάζονται για να τιμήσουν ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. Η Monza SP2 βασίζεται στην 812 Superfast και καλό είναι όποιος βρεθεί πίσω από το τιμόνι της να φοράει googles, καθώς δεν διαθέτει καν παρμπρίζ!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!