NEA

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα made in Σκόπια!

Και όμως, όταν υπάρχει επιχειρηματικό δαιμόνιο, τα πάντα μπορούν να γίνουν. Ακόμα και χωρίς τη βοήθεια των «μεγάλων δυνάμεων».

Αυτό τουλάχιστον διδάσκει η ιστορία της BB Classic Cars, μίας εταιρίας με έδρα τα Σκόπια, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου. Η ειδικότητά της είναι να μετασκευάζει παλαιά αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εικονιζόμενο Zastava 750, ένα μοντέλο βασισμένο στο Fiat 600 το οποίο μεσουρανούσε στη Γιουγκοσλαβία, ενώ είχε φτάσει να παράγεται και μέχρι την δεκαετία του ’80.

Οι μηχανικοί της BB Classic Cars αφαιρούν τον κινητήρα και διάφορα ακόμα άχρηστα μέρη και προσθέτουν ένα νέο ηλεκτρικό κινητήρα, τον οποίο προμηθεύονται από τη γερμανική Kessler. Στο τέλος, το αυτοκίνητο που παραδίδουν είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με αυτονομία 150 χιλιομέτρων και χρόνο φόρτισης 3 ώρες. Το κόστος αγγίζει τα 20.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αφού θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να είναι ηλεκτρικό, δεν διαθέτει όμως τίποτα από τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει ένα καινούριο όχημα. Παρόλα αυτά, οι βόριοι γείτονες προσπαθούν…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!