NEA

UConnect Market, το νέο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του ομίλου FCA

Η ώρα να παραγγείλει κανείς πίτσα ή να πληρώσει τη βενζίνη που μόλις έβαλε απευθείας από το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου του, πλησιάζει.

Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται ο όμιλος FCA των Fiat/ Chrysler. Το UConnect Market θα είναι ουσιαστικά μία εφαρμογή αγορών, εντός του οικοσυστήματος του αυτοκινήτου. Μέσω αυτού ο οδηγός του οχήματος θα μπορεί να επικοινωνεί με διάφορα καταστήματα, όπως η Pizza Dominos ή τα βενζινάδικα της Shell, να πληρώνει το πάρκινγκ, να αγοράζει πράγματα και να κάνει παραγγελίες. Το σύστημα αυτό εξελίσσεται από την FCA σε συνεργασία με την εταιρία Xevo.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Alan D’Agostini, επί κεφαλής του τμήματος διασυνδεδεμένων υπηρεσιών του ομίλου FCA. «Οι πελάτες μας ζουν πολυάσχολες ζωές και ο στόχος μας με την πλατφόρμα Uconnect είναι να προσφέρουμε ένα προηγμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που θα κάνουν την καθημερινή τους οδήγηση πιο βολική, παραγωγική και ευχάριστη. Γι’ αυτό λανσάρουμε την πλατφόρμα Uconnect Market, καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις προσπάθειες μας για διασύνδεση σε όλο τον κόσμο, έχοντας ως στόχο όλα τα νέα οχήματα FCA να είναι συνδεδεμένα από το 2022.»

Αρχικά το UConnect Market θα μπει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σε αμερικάνικα μοντέλα των Chrysler, Dodge, Jeep και Ram, με εγκατεστημένα τα τελευταία συστήματα infotainment με οθόνες 8,4 ιντσών. Για την Ευρώπη δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφορία, φανταζόμαστε όμως ότι δεν θα αργήσει πολύ η ώρα να τα δούμε και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!