NEA

Αποκάλυψη για το νέο Kia XCeed [vid]

Μετά τα Ceed, Ceed Sportwagon και ProCeed, η Kia ολοκληρώνει τη γκάμα του δημοφιλούς της μικρομεσαίου με μία έκδοση Crossover.

Το νέο αυτό μοντέλο είναι κατά 85 χλστ. μεγαλύτερο από τη hatchback έκδοση, 26 χλστ. φαρδύτερο και 43 χλστ. πιο ψηλό. Όσο για την κατηγορία του, τοποθετείται ανάμεσα στα Stonic και Sportage. Η ίδια η Kia προτιμά να το πλασάρει ως crossover και όχι σαν SUV, τονίζοντας το γεγονός ότι μπορεί να προσφέρει την ευρυχωρία του τελευταίου αλλά ταυτόχρονα διατηρεί το σπορ αμάξωμα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά των απλών εκδόσεων.

Ο προσανατολισμός του XCeed είναι σαφώς ασφάλτινος, παρά τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του αμαξώματος που του δίνουν ένα πιο off road παρουσιαστικό. Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρόσθιους τροχούς, για όσους όμως επιχειρήσουν να κινηθούν εκτός δρόμου, θα βρουν χρήσιμη την αυξημένη κατά 42 χλστ. απόσταση από το έδαφος. Μάλιστα, για να χαρίσει αυτή την επιπλέον άνεση που χρειάζεται, οι μηχανικοί της φίρμας φρόντισαν να μαλακώσουν ελαφρά την ανάρτηση, κατά 7% μπροστά και 4% πίσω.

Το σαλόνι του XCEED, όπως είναι αναμενόμενο, διατηρεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Εντός θα βρει κανείς όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές ευκολίες άνεσης και ασφάλειας, καθώς και ένα νέο, ψηφιακό πίνακα οργάνων (στον προαιρετικό εξοπλισμό), διαγωνίου 12,3 ιντσών. Ελαφρά πιο άνετοι είναι και οι εσωτερικοί χώροι, με το διαμέρισμα των αποσκευών να ξεκινάει από τα 426 λίτρα (31 περισσότερα από το hatchback) και να φτάνει, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, τα 1.378 λίτρα.

Περνώντας στους κινητήρες, η βασική έκδοση θα εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1.0 λίτρου και 120 ίππων, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το αντίστοιχο turbo 1.4, με ισχύ 140 ίππων.

Στην κορυφή της γκάμας υπάρχει η έκδοση GT, με τον 1.6 T-GDi των 204 ίππων. Για όσους τώρα προτιμούν το πετρέλαιο, το XCeed θα διατίθεται και με το diesel σύνολο των 1.6 λίτρων, σε δυο διαμορφώσεις ισχύος, μία με 115 ίππους και 280 Nm ροπή και μία με 136 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση (εκτός από το χιλιάρη) ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή ενός διπλόδισκου, αυτόματου, 7 σχέσεων. Αργότερα, το 2020 θα προστεθούν στη γκάμα δύο ακόμα εκδόσεις, μία υβριδική με κύκλωμα 48V και μία plug-in υβριδική.

Η διάθεση του Kia XCeed αναμένεται να ξεκινήσει αποκλειστικά στις ευρωπαϊκές αγορές, το τρίτο τρίμηνο του έτους. Και όπως κάθε Kia, θα συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!