NEA

Πιο αυστηρός ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα, αδικήματα όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, οδηγεί σε φυλάκιση.

Το ίδιο ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις, όπου ο οδηγός είναι σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος, οδηγεί σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα με το ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης, εισέρχεται σε πεζοδρόμους ή κινείται σε πεζοδρόμια, καθώς επίσης εάν το αυτοκίνητό του δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ ή είναι επικίνδυνα φορτωμένο. Ανάλογα με το είδος της παράβασης, ο νέος ποινικός κώδικας επιφέρει βαρύτερες ποινές, που ξεκινούν με χρηματικό πρόστιμο, μπορεί να περιλαμβάνουν φυλάκιση έως 3 χρόνια και φτάνουν μέχρι την κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, εάν με υπαιτιότητά του έχει προκαλέσει ατύχημα που έχει οδηγήσει σε σωματικές βλάβες ή θάνατο.

Σε περίπτωση, δε, ακραίων περιστατικών, που η επικίνδυνη οδήγηση μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο περισσότερων του ενός ανθρώπου, η ποινή που μπορεί να ορίσει το δικαστήριο φτάνει μέχρι και ισόβια! Όλα αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή με το νέο ποινικό κώδικα, Ν 4619/2019 (ΦΕΚ Α’ 95/11.6.2019) ο οποίος ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και θα ξεκινήσει να ισχύει από την 1η Ιουλίου του 2019.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!