NEA

Σκάλωμα… με το Skoda Scala!

Με αρχική τιμή τα 14.800 ευρώ στην έκδοση 1.0 TSI 95 PS  το Scala, φιλοδοξεί με αξιώσεις να κατακτήσει τις ελληνικές οικογένειες διεκδικώντας μερίδια από την κυρίαρχη αγορά των SUV.

Δυναμική είσοδο στην κατηγορία των χάτσμπακ  επιχειρεί η Skoda με κύριο εκπρόσωπο της, το Scala, όπου χτες πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσία του στο ειδικό κοινό των δημοσιογράφων αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Οπως τονίστηκε στη παρουσίαση,  το Scala είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας, που κάνει χρήση της πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου Volkswagen. Την παρουσίαση του νέου πρεσβευτή της Skoda στην κατηγορία χάτσμπακ  πραγματοποίησε ο Έλληνας σχεδιαστής της Skoda, o  Δημήτρης Δαρκούδης, που μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποίηση, αφού τα βλέμματα των διερχομένων “σκάλωσαν” βλέποντας το Scalaστους ελληνικούς δρόμους .

Στη σύντομη επαφή με το νέο μοντέλο, η ομολογουμένως πολύ όμορφη και ιδιαίτερη εμφάνιση του (και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι κρύβει καλά τα 4,36 μέτρα), είναι από τα δυνατά του σημεία.  Την ίδια στιγμή η ποιότητα κατασκευής,  η οδηγική ευχαρίστηση, οι χώροι του (ο χώρος των αποσκευών είναι στα 467 λίτρα), είναι μερικές από τις αρετές του νέου μοντέλου.

Η αίσθηση “χρηματοκιβώτιου”, που σου δίνουν τα μέλη του γκρουπ της VW είναι παρούσα και στο μοντέλο της Skoda. Στιβαρό, ευχάριστο, σπιρτόζο θα εκπληρώσει και με το παραπάνω και τον πιο απαιτητικό οικογενειάρχη! Το Scala προσφέρει τους κινητήρες βενζίνης 1.0 TSI 116 PS, 1.5 TSI 150 TSI DSG και 1.6 TDI 116 PS DSG. Στο μέλλον, όπως τονίστηκε, θα προστεθεί και ο 1.0 TSI 95 PS αλλά και  επιλογή φυσικού αερίου 1.0 G-TEC 90 PS.

Μείνετε δικτυωμένοι, καθώς σύντομα θα υπάρξει και αναλυτικό caroto-test!

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Ενδιαφέρουσα περίπτωση… θυμίζει την αδικημένη εκδοχή του Pulsar, που ξεκινούσε από την ίδια τιμή και προσέφερε αντάξιους – αν όχι καλύτερους – χώρους. Βέβαια ο εξοπλισμός του τελευταίου ήταν φτωχότερος, αλλά μην ξεχνάμε πως παρουσιάστηκε 5 χρόνια πριν. Δεν βρίσκω άλλη αντίστοιχη πρόταση στην αγορά πια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button