NEA

Ανανέωση για το Audi Q7

Την ανανεωμένη εκδοχή του πολυτελούς της SUV ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Audi τον Σεπτέμβριο, στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Όπως φαίνεται, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για μία αισθητική -και όχι μόνο- ανανέωση. Τον πρώτο λόγο, προφανώς, έχουν οι σχεδιαστές της φίρμας, που φρόντισαν με μερικές νέες πινελιές να δώσουν ένα φρεσκάρισμα στο επιβλητικό αμάξωμα. Παρόλα αυτά, οι αλλαγές δεν περιορίζονται εκεί. Αντίστοιχη αναβάθμιση υπάρχει και στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε το νέο σύστημα φωτισμού D Matrix LED, την ενεργή -ηλεκτρομηχανική- αντιστρεπτική, η οποία φροντίζει να περιορίζει τις κλίσεις στις στροφές και να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στο αυτοκίνητο, καθώς και το νέο Virtual Cockpit, εσωτερικό της εταιρίας.

Αναφορικά με τους κινητήρες, υπάρχει ένας τρίλιτρος turbo, απόδοσης 335 ίππων, καθώς και δύο επίσης τρίλιτροι diesel, με απόδοση 228 και 282 ίππους αντίστοιχα. Όλοι τους συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Tiptronic, εξελιγμένη τετρακίνηση, καθώς και ένα 48V ηλεκτρικό σύστημα με ηλεκτρικό μοτέρ/ εναλλάκτη, που θα περιορίζει την κατανάλωση κατά μέσο όρο 0,7 λίτρα/ 100 χλμ. Αργότερα μάλιστα θα κυκλοφορήσει και μία Plug-in υβριδική εκδοχή. Ειδικά για την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αναμένεται βελτιωμένη, χάρη στο νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης, που θα επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίβουν έως και 5 μοίρες προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σε ο,τι αφορά την κυκλοφορία του αυτοκινήτου, αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη αμέσως μετά την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!