NEA

Η Bentley Continental GT είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στο Pikes Peak

Η αποστολή εξετελέσθη για την βρετανική φίρμα, η οποία βάζει στο παλμαρέ της ένα ακόμη ρεκόρ στην περιβόητη ανάβαση.

Από πέρυσι η Bentayga κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου SUV παραγωγής στο Pikes Peak και χτες στο Κολοράντο η Continental GT απέσπασε το ρεκόρ του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής γενικότερα. Το ρεκόρ πέτυχε ο συνήθης ύποπτος Rhys Millen στο τιμόνι μιας νορμάλ στάνταρ τετρακίνητης W12 έκδοσης με ισχύ 635 άλογα και ροπή 900 Nm, με 0-96 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. και τελική στα 333 χλμ./ώρα.

Η Continental GT κατάφερε να ανέβει τις 156 στροφές συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις 10 λεπτά και 18,488 δευτερόλεπτα. Ένας χρόνος γρηγορότερος κατά 8,4 δευτερόλεπτα από το προηγούμενο ρεκόρ και με μέση ωριαία ταχύτητα σχεδόν στα 112 χλμ/ώρα!

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η απότομη υψομετρική διαφορά από το σημείο εκκίνησης στα 2.835 μέτρα έως τον τερματισμό στα 4.298 μέτρα. Αυτή τη φορά ο Millen έκανε λόγο και για τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζοντας χιόνι στο ψηλότερο σημείο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!