NEA

Επίσημα το νέο Renault Captur με υβριδική έκδοση E-TECH [vid]

Το νέο Captur θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά προς τα τέλη του έτους και μερικούς μήνες μετά το νέο Clio.

Η φετινή χρονιά φαίνεται να ανήκει στους Γάλλους αφού παρουσιάζουν δύο από τα σημαντικότερα και πιο εμπορικά μοντέλα της γκάμας τους. Έτσι, μετά το νέο Clio (αναμένεται τον Σεπτέμβριο στην χώρα μας) έρχεται και το νέο Captur (προς τα τέλη του χρόνου) ακολουθώντας την ίδια λογική με ένα εξελιγμένο και κομψό αμάξωμα.

Το νέο Captur βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B και είναι αρκετά μακρύτερο (κατά 11 εκατοστά) από το απερχόμενο μοντέλο φτάνοντας τα 4,23 μέτρα. Μαζί με το αυξημένο κατά 2 εκ. μεταξόνιο (2,63 μέτρα) οι χώροι για τους επιβάτες προμηνύονται μεγάλοι και άνετοι.


Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχουν 17 χλστ. περισσότερα για τα γόνατα των πίσω επιβατών όταν το πορτμπαγκάζ προσφέρει από 536 λίτρα (+81 λίτρα) και η πίσω σειρά καθισμάτων είναι συρόμενη κατά 16 εκατοστά. Από εκεί και πέρα το ταμπλό είναι ίδιο με του Clio και στην top έκδοση έχει την αλά tablet οθόνη αφής 9,3 ιντσών, ενώ ψηφιακός είναι ο πίνακας οργάνων από 7 έως 10,2 ίντσες.


Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται όλες οι εκδόσεις κινητήρων του νέου Captur που περιλαμβάνουν τον 1.000άρη TCe με 100 ίππους (και με υγραέριο LPG), τον 1.300άρη TCe με τους 130 ίππους και τον κορυφαίο με αυτόματο κιβώτιο EDC και 155 ίππους. Από πλευράς diesel συναντάμε τον 1.5 Blue dCi με 95, 115 ίππους και με το αυτόματο διπλόδισκο EDC-7.

Το νέο Captur είναι το πρώτο plug-in υβριδικό της Renault (θα ακολουθήσει και το Megane του χρόνου). H έκδοση E-Tech συνδυάζει ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρου με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρία 9,8 kWh για ηλεκτροκίνηση για 45 χιλιόμετρα και σε ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα.

Φυσικά ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας του νέου Captur έχει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης (Advanced Driver Assistance Systems, Active Emergency Braking, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Active Rear Vehicle Detection, Highway & Traffic Jam Companion κ.α.).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!