NEA

Έκλεισε η συνεργασία μεταξύ BMW και Daimler για την αυτόνομη οδήγηση

Οι δύο όμιλοι θα συνεργαστούν από κοινού για την εξέλιξη ενός νέου οικοσυστήματος τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης, τα επόμενα χρόνια.

Η κουβέντα για τη συνεργασία αυτή ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και πλέον, οι δύο εταιρίες κατέληξαν στην τελική συμφωνία. Συνολικά θα εργαστούν 1.200 τεχνικοί των BMW και Daimler/ Mercedes-Benz, έτσι ώστε να εξελίξουν μία νέα γενιά τεχνολογιών βοηθητικών προς τον οδηγό, αυτόνομης οδήγησης και αυτοματοποιημένου παρκαρίσματος. Όλα αυτά θα μπορέσουν να περάσουν στην παραγωγή από το 2024 και μετά.

Σε αυτή τη φάση ο στόχος είναι η επίτευξη αυτονομίας επιπέδου 4, σύμφωνα όμως με στελέχη της BMW «περαιτέρω συζητήσεις προγραμματίζονται για την επέκταση της συνεργασίας σε υψηλότερα επίπεδα αυτονομίας, σε αστικές περιοχές και κέντρα πόλεων.» Μάλιστα, οι πόρτες είναι ανοικτές και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρίες, να συμμετάσχουν ή να προμηθευτούν σε βάθος χρόνου τα παραγόμενα συστήματα.

Οι προσπάθειες που γίνονται είναι για τη δημιουργία μίας σπονδυλωτής πλατφόρμας συστημάτων υποβοήθησης, που θα περιλαμβάνουν από αισθητήρες μέχρι κοινά κέντρα δεδομένων, επεξεργασίας πληροφοριών και κάθε είδους software. Μάλιστα δεν θα υπάρχει ένα κοινό κέντρο εξέλιξης αλλά θα χρησιμοποιούνται διάφορες εγκαταστάσεις, όπως το autonomous driving campus της BMW στο Unterschleissheim ή το κέντρο τεχνολογίας της Mercedes-Benz στο Sindelfingen.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!