ΔΙΑΦΟΡΑ

Το Nissan LEAF πρωταγωνιστεί στο πρώτο V2G σύστημα της Λατινικής Αμερικής

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο  Nissan LEAF, διαδραματίζει καίριο ρόλο στο πρώτο σύστημα αμφίδρομης  φόρτισης  οχημάτων της Λατινικής Αμερικής, το οποίο εγκαταστάθηκε στη Χιλή σε συνεργασία με την ENEL X, τον οργανισμό  Energy Sustainability Agency και τη Nissan.

Εγκατεστημένο στα γραφεία του οργανισμού  Energy  Sustainability Agency στο Σαντιάγκο, το σύστημα Vehicle-to-Grid (Οχήματος – Δικτύου) καθιστά δυνατή όχι μόνο τη φόρτιση ηλεκτροκίνητων  οχημάτων, αλλά κα την λειτουργία “επιστροφής” της ενέργειας από τις μπαταρίες τους στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των γραφείων, λειτουργώντας ως βοηθητική πηγή ενέργειας, όταν η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα είναι υψηλή.  Εκτός από το LEAF, στο σύστημα έχει ενταχθεί και ένα φωτοβολταϊκό πάνελ 3 κιλοβάτ.

Εφαρμοσμένο στο πλαίσιο μιας σύμπραξης μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης, που υπεγράφη πέρυσι στη Χιλή, το έργο σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας της χώρας.


“Για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική, το καινοτόμο έργο του Οργανισμού Ενεργειακής Βιωσιμότητας επιτρέπει τη μέτρηση της αμφίδρομης ροής μεταξύ της μπαταρίας του ηλεκτροκίνητου οχήματος και της μονάδας αποθήκευσης του συστήματος”, δήλωσε ο Francisco Medina, διευθυντής ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Nissan Chile. “Κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, όπου το ενεργειακό κόστος είναι υψηλότερο, το όχημα θα συμβάλει ως πηγή ενέργειας. Το νέο Nissan LEAF είναι το μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με τεχνολογία V2G και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.”

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!