NEA

Θα δίνατε 6,7 εκατομμύρια ευρώ για αυτές τις θεσπέσιες Aston Martin Zagato;

Φέτος η Zagato συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με την DBZ Centenary Collection, η οποία αποτελείται από δύο αυτοκίνητα.

Το ένα αυτοκίνητο είναι η DB4 GT Continuation. Θα κατασκευαστεί με βάση τα γνήσια σχέδια από τις 23 ορίτζιναλ που είχαν κατασκευαστεί από το 1960 έως το 1963. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας εξακύλινδρος σε σειρά των 3,67 λίτρων με 385 άλογα που μεταφέρονται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού σασμάν με 4 ταχύτητες και μπλοκέ διαφορικό.

Το άλλο είναι μια DBS GT Zagato, η σπέσιαλ εκδοχή της DBS Superleggera που παρουσιάστηκε στην τελική της μορφή. Κύριο χαρακτηριστικό έχει την μεγάλη μάσκα που εξασφαλίζει και την καλύτερη αναπνοή του bi-turbo V12 5.0 με περισσότερους από 750 ίππους. Ξεχωρίζουν οι στενοί προβολείς και κυρίως η χαρακτηριστική «μονοκόμματη» οροφή από ανθρακονήματα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση εσωτερικού καθρέπτη με προβολή από κάμερα.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 19 Continuation models και 19 DBS GT Zagato, που όπως προαναφέραμε θα δημιουργήσουν την DBZ Centenary Collection και θα πωλούνται «πακέτο» έναντι 6,7 εκατομμυρίων ευρώ. Η συνεργασία της Βρετανικής Aston Martin με την ιταλική Zagato χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 και συνεχίζει έως τις μέρες μας με τα πιο ιδιαίτερα, σπάνια και όμορφα μοντέλα που βρίσκεται κανείς στη γκάμα της βρετανικής μάρκας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!