NEA

Η Volkswagen αποχαιρετά το Beetle. Οριστικά.

Από το εργοστάσιο της εταιρίας στο Μεξικό πέρασε ο τελευταίος Σκαραβαίος ολοκληρώνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της VW.

Στην 73χρονη πορεία του ο Σκαραβαίος κατάφερε να ξεπεράσει τα 21,5 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως εκ των οποίων τα 5 εκατομμύρια αφορούν στην αγορά των ΗΠΑ όπου είχε κυκλοφορήσει αρχικά ως Type 1. Το 1998 παρουσιάστηκε η σύγχρονη επαναφορά του Beetle με τις πωλήσεις να φτάνουν μόλις τα 1,2 εκατομμύρια έως το 2010.

Από το 2011 και με τις πωλήσεις στις ΗΠΑ να ξεκινούν ένα χρόνο αργότερα οι πωλήσεις ίσα που ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο και για αυτό η VW προχωρά στον τερματισμό της παραγωγής. Οι δύο τελευταίες γενιές κατασκευάζονταν στο εργοστάσιο της VW, στην Puebla του Μεξικό, και ο τελευταίος Denim Blue Σκαραβαίος θα αποτελέσει έκθεμα του εκεί μουσείου της εταιρίας.  

Ως μοντέλο το Beetle τελειώνει οριστικά για την εταιρία, τουλάχιστον στην συμβατική του εκδοχή αφού δεν αποκλείεται να δούμε μια εντελώς διαφορετική του εκδοχή ενταγμένη στην ηλεκτρική σειρά μοντέλων ID.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!