BLOGNίκος Α. ΜαρινόπουλοςΔΙΑΦΟΡΑ

H τελευταία λέξη στην απάτη [blog]

Συνέβη πριν από μερικές ημέρες στη μητέρα μου και τολμώ να προβλέψω ότι θα διαδοθεί

«Είχα πάει προχθές στο σουπερμάρκετ και όταν έβγαινα, με πλησίασε κάποιος και μου είπε ότι μου είχε αλλάξει τους υαλοκαθαριστήρες και μου ζήτησε 65 ευρώ». Ευτυχώς, η κουβέντα αυτή έγινε διά ζώσης, οπότε δεν φοβήθηκα για τη σωματική της ακεραιότητα.

Οι λοιπές λεπτομέρειες έχουν ως εξής: όταν η μητέρα μου απάντησε ότι δεν είχε μαζί της χρήματα, ο άγνωστος της υπέδειξε παρακείμενο ΑΤΜ και προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει έως εκεί προκειμένου να αναλάβει χρήματα.

Το επίπεδο της απάτης ενδέχεται να είναι πολλαπλό. Αν και παίρνω πάντα τους καλύτερους καθαριστήρες, το κόστος τους δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 40-45 ευρώ. Πολλές φορές, έχω πάει σε κατάστημα που δεν έχει άμεσα διαθέσιμο το σωστό μέγεθος και μου έχουν ζητήσει να επιστρέψω μετά από 1-2 μέρες. Ο άγνωστος του σουπερμάρκετ είχε όλα τα διαθέσιμα μεγέθη, πανάκριβων καθαριστήρων και χωρίς να του ζητηθεί, τα τοποθετούσε σε αυτοκίνητα αγνώστων, με την ελπίδα να αποζημιωθεί. Λιγάκι δύσκολο.

Στην καλύτερη περίπτωση, αγόρασε τους φθηνότερους που βρήκε. Δηλαδή καθαριστήρες με κόστος από 1,5 ευρώ και δωρεάν μεταφορικά από Κίνα. Πιο πιθανό θεωρώ να έβγαζε τους καθαριστήρες από το ένα αυτοκίνητο και να τους τοποθετούσε στο διπλανό, ζητώντας αμοιβή. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος του είναι μηδενικό. Αν πιάσει, κονόμησε. Αν δεν πιάσει, δεν έχασε και κάτι. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση, μόλις εμφανιζόταν πορτοφόλι ή χρήματα από το ΑΤΜ, να τα βουτούσε και να γινόταν καπνός. Και βέβαια η χειρότερη δυνατή περίπτωση, να χτυπήσει κάποια γυναίκα (πιο εύκολο θύμα σε σχέση με έναν άντρα), να της πάρει την τσάντα και να φύγει σαν κύριος με το αυτοκίνητό της.

Στο παρελθόν, έχω ενημερώσει φύλακα ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας σε σουπερμάρκετ ότι κάποια παιδιά είναι στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, ότι ζητούν από όλους χρήματα (με υπονοούμενο περί γρατζουνιών) και ότι τσεκάρουν να δουν αν κάποιο αυτοκίνητο είναι ξεκλείδωτο. Η απάντησή του, αφοπλιστική: «Εμείς έχουμε δικαιοδοσία μόνο εντός του καταστήματος. Η σύμβαση της εταιρείας μας δεν περιλαμβάνει το χώρο στάθμευσης». Ίσως κάποιος υπεύθυνος καταστήματος θα έπρεπε να αντιμετωπίσει λίγο διαφορετικά το θέμα. Δεν το βρίσκω κακό να προστατεύεις τους πελάτες σου.

Πιστεύω ότι σε αυτή ή σε αντίστοιχη περίπτωση προσπάθειας εξαπάτησης, η κουβέντα με τον απατεώνα δεν οδηγεί σε καλό. Μπορεί την ώρα που εσύ κουβεντιάζεις, κάποιος συνεργός να κλέβει πράγματα από το αυτοκίνητο που μόλις ξεκλείδωσες. Συνήθως, σε κλέβουν με τρόπο που δεν μπορείς να φανταστείς. Το μυαλό των απατεώνων είναι πολύ μπροστά. Σε αυτό, τους βγάζω το καπέλο.

Το νου σας λοιπόν, αν κάποιος άγνωστος στο δρόμο σας πλησιάσει, δεν είναι απαραίτητα επειδή τον άγγιξε το Impulse, όπως έλεγε και η διαφήμιση της δεκαετίας του ’80.

Νίκος Α. Μαρινόπουλος

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, στον χώρο του αυτοκινήτου υπάρχουν δύο Ν.Μ. Ώρα να σμίξουν δημοσιογραφικά και οι δρόμοι μας, στο καλύτερο site για την τεχνολογία και την αυτοκίνηση!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button