ΑΓΩΝΕΣ

GP Βρετανίας: 7/10 για τον Hamilton, 9/10 για την Mercedes!

Όπως είχαμε γράψει η Mercedes ήταν το φαβορί για το Silverstone και αυτό έγινε κάνοντας στο χαλαρό το «1-2». Στο βάθρο και ο Leclerc. Πολύ καλό το θέαμα σε έναν ακόμη εκπλήκτικό αγώνα!

Ο αγώνες ξεκίνησε υπό καλές συνθήκες με καθαρή εκκίνηση και καλή για τον Vettel που άφησε πίσω του τον Gasly. Στους πρώτους γύρους οι δύο Mercedes ήταν στις πρώτες θέσεις με όμορφη κόντρα ανάμεσα στον μπροστάρη Bottas και τον Hamilton. Πιο πίσω ο Leclerc κρατούσε την 3η θέση και ο Verstappen πίσω του τον Vettel. Στους πρώτους 10 γύρους όλα έδειχναν πως οι Mercedes θα κρατούσαν τα ηνία του αγώνα και πως η Ferrari θα έδινε μάχη με την Red Bull Racing.

Εν τω μεταξύ ο Magnussen εγκαταλείπει μετά από επαφή στην εκκίνηση και η πρώτη Haas μένει εκτός αγώνα. Μεγάλες μάχες δίνονται για μία θέση στις καλύτερες της 10άδας, όπως μεταξύ του Norris και του Ricciardo ή του Albon με τον Hulkenberg. Απίστευτη κόντρα με τον Leclerc να πιέζεται από τον Verstappen και ο τελευταίος από τον Vettel. Τελικά στο 12ο γύρο ο Gasly (ένα γύρο μετά μπαίνει στα pits) περνά τον Vettel, πολύ όμορφες μάχες μεταξύ των δύο ομάδων. Σε δικό τους αγώνα οι Mercedes.

Στον 14ο γύρο μπαίνουν ταυτόχρονα στα pits ο Leclerc με τον Verstappen και το ελάχιστα πιο αργό pit της Ferrari δίνει το προβάδισμα στην Red Bull (που έχει επίσης ενδιάμεσα λάστιχα). Ωστόσο, ο Μονεγάσκος έχει πάρει το μάθημα του και με τσαμπουκά προσπερνά τον Ολλανδό στην επόμενη στροφή! Ακολουθεί μια όμορφη μονομαχία, από αυτές που μας αρέσουν ανάμεσα σε δύο φοβερά ταλέντα!

Το χάσιμο και η έξοδος του Giovinazzi στα χαλίκια στον 21ο γύρο φέρνει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και τις ομάδες στα pits για αλλαγές ελαστικών. Εντύπωση προκαλεί πως ο Verstappen μπήκε για δεύτερη φορά στα pits με τους Ιταλούς να μην κάνουν το ίδιο με τον Leclerc και ενώ το safety car γυρίζει στην πίστα. Τελικά ο Leclerc μπήκε λίγο πιο μετά.

Στον 24ο γύρο ο αγώνας ξεκινά και πάλι με τρομερές μάχες πίσω από τις Mercedes και τον Vettel, με πιο έντονη αυτή μεταξύ του Leclerc με τον Verstappen με προσπεράσεις πλάι-πλάι. Μάλιστα υπήρχε και επαφή μπροστινών τροχών με τον Leclerc να αναφέρει πως κάτι έσπασε και να χάνει χρόνο πέφτοντας στην 6η θέση στα μισά του Grand Prix.

Μέχρι τον 35ο γύρο οι περισσότεροι οδηγοί έχουν βάλει σκληρά λάστιχα με τον Bottas να έχει μέση γόμα αλλά να χρωστά μία δεύτερη αλλαγή ελαστικών. Ένα γύρο μετά ο Leclerc κάνει ένα απίστευτο προσπέρασμα από την εξωτερική στον Gasly και ανεβαίνει στην 5η θέση. Ταυτόχρονα ο Verstappen γκρινιάζει για κάτι παράξενους θορύβους αλλά πιέζει τον 3ο Vettel.

Τελικά στον 38ο γύρο ο Verstappen προσπερνά τον Vettel με τον Γερμανό στην επόμενη στροφή να αργεί με τα φρένα, πέφτει πάνω στην Red Bull. Τελικά ο Verstappen βρίσκει τον τρόπο να μπει ξανά στην πίστα (ζημιά είχε μόνο στο δάπεδο) όταν ο Vettel κατευθύνεται στα pits με καταστραμμένο το ρύγχος (για αλλαγή 12’’). Πέναλτι 10 δευτερολέπτων για τον Vettel!

10 γύρους πριν από το τέλος του αγώνα οι Mercedes έχουν ασφαλίσει τον αγώνα (κάνουν και πλακίτσα στα pits με αλλαγές μπλόφες) με τον Leclerc να κρατά μια θέση στο βάθρο και δίχως να απειλείται από τους Gasly και Verstappen. Πολύ καλός αγώνας από τον Sainz και τον Ricciardo, στους βαθμούς οι Raikkonen, Kvyat, Albon. Στην 16η θέση τερμάτισε ο Vettel.

Συμπέρασμα: Η Red Bull είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική απέναντι στην Ferrari, αλλά και οι δύο ομάδες απέχουν παρασάγγας από την πιο ολοκληρωμένη Mercedes που έχει πλέον κατακτήσει τα 9 από τα 10 Grand Prix της σεζόν. Ταχύτερος γύρος και ρεκόρ για τον Hamilton με 6 νίκες στο Silverstone που πιάνει τους κορυφαίους.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα (αναμένεται upd). Επόμενο Grand Prix στις 28/7 στο Hockenheim (16:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!