NEA

Ρεκόρ και στο Spa, για το Renault Megane RS Trophy-R [vid]

Όπως φαίνεται το Honda Civic Type-R βρήκε το μάστορά του, καθώς το νέο RS έριξε το ρεκόρ γύρου στο Spa-Francorchamps κατά 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Η κόντρα για την απόλυτη επικράτηση στα προσθιοκίνητα hot hatch καλά κρατεί. Η αντεπίθεση της Renault που ξεκίνησε δύο μήνες πριν με την κατάρριψη του ρεκόρ στην πράσινη κόλαση του Nurburgring, συνεχίζει τώρα με μία ακόμα κλασική πίστα. Ο οδηγός δοκιμών της Renaultsport, Laurent Hurgon, κατάφερε να ολοκληρώσει ένα γύρο στο Spa σε μόλις 2:48.338 λεπτά, χρόνος ταχύτερος κατά πάνω από 5 δλ. σε σχέση με αυτόν της Honda.

Ο ίδιος ο οδηγός δήλωσε αργότερα «για μία ακόμα φορά είμαι πραγματικά υπερήφανος και ικανοποιημένος. Το Spa-Francorchamps είναι μία από τις αγαπημένες ευρωπαϊκές πίστες για τους οδηγούς. Είναι πολύ γρήγορη και σύνθετη και το αυτοκίνητο είναι ιδανικό για αυτές τις συνθήκες. Η δουλειά που έχει γίνει στην αεροδυναμική ισορροπία, αποδεικνύει την αξία της. Η αίσθηση στις στροφές Raidillon, Pouhon και Blanchimont ήταν πραγματικά εξαιρετική. Τι απόλαυση!»

Το Megane RS Trophy-R διατηρεί τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.8 λίτρων και 300 ίππων του Megane RS Trophy. Από εκεί και πέρα, όμως, ντύνεται με ένα πιο αεροδυναμικό αμάξωμα, ενώ ζυγίζει και 130 κιλά λιγότερο. Για την εξέλιξή του η Renault συνεργάστηκε με εταιρίες όπως οι Akrapovic, Brembo, Bridgestone, Ohlins και Sabelt. Σαν έκδοση, θα παραχθεί μόλις σε 500 αντίτυπα, τα οποία θα ξεκινήσουν να διατίθενται πριν από τα τέλη του χρόνου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!