NEA

Σκέψεις για διαχωρισμό της Corvette, ως ανεξάρτητη μάρκα

Όπως φαίνεται, οι Αμερικάνοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εισέλθουν στην κατηγορία των SUV με το λογότυπο της Corvette…

Παρόμοιες σκέψεις υπήρχαν και παλαιότερα. Ποτέ όμως δεν προχώρησε η απόσχιση της Corvette από τη μαμά Chevrolet. Παρότι η πρώτη δεν χρησιμοποιούσε καν τα σήματα της τελευταίας… Οι καιροί, ωστόσο, αλλάζουν και με δεδομένη την άνθιση της κατηγορίας των σπορ/ πολυτελών SUV, είναι σίγουρο ότι με το ανάλογο μοντέλο μπορούν και οι άνθρωποι της Corvette να βάλουν το χέρι στο μέλι. Προσθέτοντας τώρα και κάποιο sedan ή τύπου Panamera όχημα, ολοκληρώνεται μία ωραιότατη μικρή γκάμα, για μία αυτόνομη εταιρία.

Η τελευταία φήμη κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, από πηγές «εκ των έσω». Παρόλα αυτά, όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους ο πρόεδρος και ένας εκ των αντιπροέδρων της GM, αρνήθηκαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που, ακολουθώντας το χρήμα, υποστηρίζουν ότι η Corvette ως αυτόνομη εταιρία μπορεί να αναδείξει καλύτερα μία σειρά μοντέλων υψηλών επιδόσεων, ενώ θετικά θα την έβλεπαν και τα χρηματιστήρια. Παράλληλα, θα μπορούσε να κρατήσει σημαντικούς δεσμούς με τον όμιλο GM, εξελίσσοντας για παράδειγμα ένα αντίστοιχο σπορ αυτοκίνητο για την Cadillac. Αυτό είχε γίνει και παλαιότερα, με την XLR, η οποία βασιζόταν στην Corvette C6.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!