ΑΓΩΝΕΣ

GP Γερμανίας: Νίκη για τον Max Verstappen στο βρεγμένο Hockenheim!

H βροχή δημιούργησε τέτοιες συνθήκες ώστε το γερμανικό Grand Prix να προσφέρει ικανοποιητικό θέαμα. Μεγάλη νίκη για τον Max Verstappen, η δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα, 2ος ο Vettel, 3ος ο Kvyat.

Μετά από μερικούς γύρους με το safety car στην βρεγμένη πίστα δόθηκε το πράσινο φως για εκκίνηση. Η οποία ήταν εξαιρετική για τις Mercedes με τον Verstappen να χάνει χρόνο και να πέφτει στην 3η θέση. Ο Hamilton κρατά τα ηνία του αγώνα και ένα ατύχημα του Perez φέρνει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και πρώτη την Ferrari να δίνει εντολή για ενδιάμεσα (από βρόχινα) λάστιχα.  Εξαιρετικός ο Vettel που μέσα σε 6 γύρους έχει ανέβει στην 10άδα από την τελευταία εκκίνησης!

Στους πρώτους 10 γύρους η πρώτη τετράδα είναι Hamilton, Bottas, Verstappen και Leclerc. Η πίστα στεγνώνει πολύ γρήγορα με τις ομάδες να ψάχνονται αν θα αλλάξουν λάστιχα ή αν θα βρέξει και πάλι. Θεαματικό το μάζεμα από τον Leclerc που αποφεύγει ένα μεγαλοπρεπέστατο τετακέ. Τέλος αγώνα για τον Ricciardo στον 16ο γύρο με τον κινητήρα της Renault να παραδίδει το πνεύμα του. Τυχερός ο Sainz που το χάνει αλλά δίχως επαφή.

Με την πίστα να στεγνώνει η Hass ρισκάρει και αποφασίζει να αλλάξει στον 24ο γύρο σε σλικ Pirelli. Παρόλο που γλιστρά ο Verstappen από την 3η θέση πιέζει τον Bottas. Η Red Bull βάζει μέση γόμα στον Verstappen, όπως και οι περισσότερες ομάδες. Στη συνέχεια ο Verstappen σβουρίζει στην πίστα και γκρινιάζει για μαλακά λάστιχα. Εκτός ο Norris, μαλακά ελαστικά για τον Leclerc (σε αντίθεση με τον Vettel που έχει σλικ), εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Στον 29ο γύρο ο αγώνας για τον Leclerc τελειώνει, ο οποίος κολλά στην πίστα μετά από οδηγικό του λάθος ελέω υδρολίσθησης και μειωμένου downforce, το safety car μέσα στην πίστα για να βγει η Ferrari. Όλοι οι οδηγοί βάζουν ενδιάμεσα ελαστικά.  Πολύ τυχερός ο Hamilton που είχε έξοδο στην ίδια στροφή με τον Leclerc, τραυμάτισε όμως την μπροστινή του πτέρυγα. Προς εξέταση η παράνομη έξοδος του από τα pitlane και τελικά ποινή 5 δευτερολέπτων.

O αγώνας ξεκινά και πάλι από τον 34ο γύρο με έξοδο του safety car. Μπροστά ο  Verstappen. Στον 40ο γύρο ο Raikkonen το χάνει στην συνήθη στροφή πριν την εκκίνηση, εκτός ο Hulkenberg που έβλεπε ίσως και βάθρο. Ίδια κατάσταση με τον Leclerc και ξανά το SC στην πίστα. Κρίμα, εκτός και τα δύο Renault. Ώρα για φρέσκα Pirelli για τους Verstappen, Vettel, όχι και για τις Mercedes. Οι οδηγοί ψάχνουν ασφαλή υδάτινα περάσματα από νερά για να δροσίζουν τα λάστιχα.

Ξανά αγώνας από τον 45ο γύρο. Συνεχίζει μπροστά ο Verstappen, με τους  Bottas και Hamilton πίσω του. Αλλαγή για μαλακά λάστιχα με τον Ολλανδό να βάζει σλικ, όπως και άλλοι οδηγοί. Έρχονται τα πάνω-κάτω και ανακατατάξεις με πιο εντυπωσιακή των Vettel και Albon!

Και πάλι αγώνας με 3η «επανεκκίνηση» και τον Vettel να επωφελείται και να ανεβαίνει στην 4η θέση (4 γύρους πριν την καρό σημαία).  Κυνηγά τον Stroll και να τον καταπίνει στον 62ο γύρο. Εκτός ο Gasly. O Vettel προσπερνά και τον Kvyat! Μεγάλος νικητής σε έναν θεαματικό αγώνα ο Max Verstappen, στο βάθρο οι Vettel και Kvyat. Μεγάλος αγώνας από τον Γερμανό!

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα (αναμένεται upd). Επόμενο Grand Prix στις 24 Αυγούστου στην Ουγγαρία (16:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

update! Ποινή στην Alfa Romeo ελέω κατάχρησης της μετάδοσης στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να βρεθούν στους βαθμούς οι Kubica και Hamilton!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!