ΔΙΑΦΟΡΑ

Nissan: Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του νέου Serena στην Ιαπωνία

Η Nissan ξεκίνησε την εμπορική διάθεση του νέου Serena, της πιο πρόσφατης έκδοση του minivan με τις κορυφαίες πωλήσεις, διαθέτοντας μια νέα, ολόφρεσκη εμφάνιση, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, καθώς και μια πληθώρα νέων, ευφυών τεχνολογιών ασφάλειας, ως μέρος του βασικού του εξοπλισμού.

Το νέο Serena, συνεχίζει την παράδοση των προηγούμενων μοντέλων, ως ένα αξιόπιστο όχημα μετακίνησης που μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, από οικογενειακό αυτοκίνητο ως και ένα κινητό γραφείο. Με τα σημειολογικά χαρακτηριστικά του Serena του 1991, όπως τα ευρύχωρα καθίσματα, την εύκολη πρόσβαση και την χρηστικότητα, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών διαμορφώσεων των καθισμάτων, να παραμένουν άθικτα, η Nissan επέκτεινε συνεχώς το επίπεδο εξοπλισμού του μοντέλου, ενισχύοντας παράλληλα τις οδηγικές επιδόσεις, μέσω τεχνολογιών όπως το σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT, αλλά και με το e-POWER, το οποίο συνετέλεσε στο να καταστεί το μοντέλο το κορυφαίο σε πωλήσεις minivan στην Ιαπωνία, για το οικονομικό έτος 2018.

Στο νέο Serena πραγματοποιεί το ντεμπούτο του το σύστημα Adaptive LED Headlight, μια πρωτιά για μοντέλο της Nissan που ανιχνεύει αυτόματα, μέσω κάμερας,  προπορευόμενα και αντιθέτως ερχόμενα οχήματα και είναι σε θέση να απενεργοποιεί ξεχωριστά κάθε ένα από τα 12 LED της μονάδας των προβολέων, μειώνοντας τη φωτεινότητα της μεγάλης δέσμης φωτός, σε στοχευμένες περιοχές εμπρός. Αυτό μειώνει την έντονη αντανάκλαση του φωτός για τους προπορευόμενους και τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς, παρέχοντας μια ασφαλέστερη εμπειρία οδήγησης, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ολιστική προσέγγιση στον τομέα της ασφάλειας

Το νέο Serena, διαθέτει στάνταρ στον εξοπλισμό του μια παλέτα έξυπνων τεχνολογιών ασφάλειας, ως ένα βασικό στοιχείο του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για το πώς τα οχήματα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και συνδέονται με την κοινωνία. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, βοηθούν στην παρακολούθηση της ασφάλειας περιμετρικά του οχήματος, παρεμβαίνοντας όταν είναι απαραίτητο.

Οι στάνταρ τεχνολογίες ασφάλειας περιλαμβάνουν τα Intelligent Blind Spot Intervention και Blind Spot Warning, που συμβάλλουν στην αποφυγή συγκρούσεων με οχήματα που πλησιάζουν από πίσω, σε παρακείμενες λωρίδες, καθώς και το Rear Cross Traffic Alert που καταγράφει τυχόν διελεύσεις οχημάτων από αριστερά ή δεξιά, κατά την όπισθεν. Ο συνδυασμός τους, προσφέρει ξεγνοιασιά σε όλους τους οδηγούς, είτε στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις, ή κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής.

Επιπλέον, με την ενσωμάτωση του Emergency Assist for Pedal Misapplication, ενός συστήματος έκτακτης υποβοήθησης σε περίπτωση μη σωστής εφαρμογής του πεντάλ του φρένου, ως στάνταρ σε όλες τις βαθμίδες εξοπλισμού του μοντέλου, το Serena ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας της Ιαπωνικής κυβέρνησης.

Οι νέες λειτουργίες του ProPILOT προσφέρουν ακόμα καλύτερο έλεγχο του οχήματος, μειώνοντας την κόπωση και το άγχος του οδηγού. Ο έλεγχος ταχύτητας του ProPILOT έχει βελτιστοποιηθεί, με έμφαση στην ομαλότερη πέδηση σε διάφορες συνθήκες, για να προσφέρει μια άνετη, ξεκούραστη οδήγηση. Σε κεκλιμένες οδούς, το σύστημα είναι σε θέση να διατηρεί την καθορισμένη, από τον οδηγό, ταχύτητα και να εξισορροπεί την ισχύ του κινητήρα, όταν επιστρέφει σε πιο επίπεδες επιφάνειες οδοστρώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Serena, είναι διαθέσιμο και με το σύστημα e-POWER. Το σύστημα e-POWER συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς, με έναν βενζινοκινητήρα που φορτίζει την μπαταρία του οχήματος. Επειδή οι τροχοί κινούνται από το ηλεκτρικό μοτέρ, το σύστημα e-POWER προσφέρει στον οδηγό την ισχυρή, ομαλή επιτάχυνση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, με την απόδοση ροπής από το σύστημα να ξεπερνά εκείνη ενός μίνι βαν με κινητήρα 3,5 λίτρων! Ο κινητήρας βενζίνης που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη φόρτιση της μπαταρίας, λειτουργεί με μια σταθερή ταχύτητα για βέλτιστη απόδοση καυσίμου, επιτυγχάνοντας 26,2 km/l, γεγονός που τον καθιστά Νο1 στην κατηγορία του.

Οι προηγμένες τεχνολογίες του Nissan Serena e-POWER ενσωματώνουν την ευρηματικότητα της Nissan και αποτελούν μέρος της δέσμευσης της μάρκας για την προσφορά ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών στην ηλεκτροκίνηση και την αυτονομία, υπό το όραμα του Nissan Intelligent Mobility.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!