NEA

Ευρώπη: Πτώση πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο κατά 3,1%

Πρόκειται για την πρώτη πτώση πωλήσεων πρώτου εξαμήνου χρονιάς από το 2014 με συνολικές πωλήσεις στα 8,18 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Από της εταιρίες που σημείωσαν άνοδο ξεχώρισε το 27% της Lancia (λόγω προσφορών του Ypsilon στην ιταλική αγορά), η Mitsubishi με 14% (και το υβριδικό Outlander να έχει σημαντικά μερίδια αγοράς) και η Lexus (με 11% χάρη κυρίως στα υβριδικά της μοντέλα). Μεγάλη άνοδο είχαν και οι Dacia, Tesla και Citroen.

Αντίθετα, χαμένες για το πρώτο εξάμηνο είναι η Nissan με πτώση 27%, η Fiat με 10%, η Ford με 7,8% και η VW με την Renault με πτώση 6,5%. Σε ό,τι αφορά τις αγορές η Γερμανία είχε άνοδο 0,5%, ενώ πτωτικά κινήθηκαν η Γαλλία (-18%), Ισπανία (-5,7%) και Γαλλία (-1,8).

Οι ειδικοί αποδίδουν την πτώση πωλήσεων στην εφαρμογή των νέων μετρήσεων εκπομπών ρύπων κατά τον WLTP που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2018 (και σε πλήρη ισχύ από 1/9/19). Κάτι που πέρσι το ίδιο διάστημα οδήγησε αρκετές εταιρίες να ξεπουλήσουν τα αυτοκίνητά τους, ώστε να προλάβουν τους νέους κανονισμούς.

Ακόμα και έτσι πάντως, και με την ισορροπία να επανέρχεται στο δεύτερο εξάμηνο, η αγορά σύμφωνα με τις προβλέψεις του ACEA θα είναι πεσμένη κατά 1% στο σύνολο του 2019.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!