NEA

Απογοητευτικές πωλήσεις σημειώνει η Maserati

Η Maserati αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια και όπως παραδέχθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη του γκρουπ FCA δεν πρόκειται να επανέλθει στην κερδοφορία πριν το 2020. Και πάντως μετά την ανανέωση της γκάμας της η οποία θα περιλαμβάνει 10 νέα μοντέλα μεταξύ του 2020 και του 2023.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της FCA, Mike Manley, δήλωσε ότι οι πωλήσεις της Maserati είναι “απογοητευτικές” ενώ αναμένεται και το υπόλοιπο της χρονιάς να είναι εξαιρετικά δύσκολο, πριν αρχίσουν τα πράγματα να βελτιώνονται την επόμενη χρονιά. Πάντως ο ίδιος επισήμανε ότι η πτώση βαίνει μειούμενη σε σχέση με το 32% του πρώτου τριμήνου, κάτι που είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο μέσα στην γενικότερη πτώση της εταιρίας.

Πάντως οι αναλυτές της αγοράς δεν βλέπουν και ιδιαίτερα αισιόδοξα τα πράγματα για την Maserati. Το πενταετές πρόγραμμα 2014-2018 προέβλεπε πωλήσεις ύψους 75.000 μονάδων ετησίως, όταν στην καλύτερη χρονιά, το 2017, έφθασαν στις μόλις 48.700 μονάδες.

Όλα στρέφονται πλέον γύρω από την ανανέωση της γκάμας με ένα νέο σπορ μοντέλο, και τις νέες εκδοχές της Ghibli, της Quattroporte και της Levante μέσα στο 2020. Το 2021 σχεδιάζεται ένα νέο SUV κάτω από την Levante, η ανοιχτή έκδοση του προαναφερθέντος σπορ μοντέλου και ο διάδοχος της GranTurismo.

To 2022 θα παρουσιαστεί η GranCabrio και η νέα Quattroporte ενώ το για το 2023 έχει προγραμματιστεί η νέα Levante. Κάποια από αυτά τα μοντέλα θα προσφέρονται και με plug-in υβριδικά συστήματα που σίγουρα θα δώσουν μία έξτρα ώθηση στην αναζήτηση νέων πελατών για την Maserati.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!