NEA

Επίσημα η Mercedes EQV, το πιο ευρύχωρο ηλεκτρικό της αγοράς [vid]

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα παρουσιαστεί και επίσημα η έκδοση παραγωγής του μοντέλου, το οποίο διατηρεί το όνομα του αντίστοιχου concept που είδαμε στην Γενεύη.

Από εκείνο το πρωτότυπο κρατά και τις βασικές σχεδιαστικές του γραμμές, οι οποίες ακολουθούν την ιδιαίτερα επιτυχημένη συνταγή της εταιρίας σ’ αυτού του είδους τα οχήματα. Όμως υπάρχουν κάποιες χαρακτηριστικές διαφορές που δείχνουν να τονίζουν το φουτουριστικό του πράγματος, όπως τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα εμπρός τεχνολογίας LED.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα που συναντάμε στο εσωτερικό, με αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο και μία αρκετά διαφορετική προσέγγιση από ότι ίσχυε μέχρι τώρα στα MVP της εταιρίας. Ως προς την ποιότητα κατασκευής και τον εξοπλισμό προφανώς και δεν τίθεται θέμα, καθώς όπως συνηθίζει η εταιρία εφοδιάζει τα van της με τεχνολογίες που φέρνει από τα επιβατικά της οχήματα.

Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι απουσιάζει κάποιος διακόπτης για την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα, και στην θέση του βρίσκεται ένα κλασικό κλειδί, κάτι που αρχικά ξενίζει, αλλά μοιάζει αρκετά έξυπνο με δεδομένο και τον επαγγελματικό χαρακτήρα του μοντέλου. Το οποίο όπως και στα κλασικά αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης μπορεί να μεταφέρει 7-8 επιβάτες σε ένα εξαιρετικής ποιότητας σαλόνι από δέρμα και εξαιρετικά άνετα καθίσματα.

Η ισχύς παρέχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα με την είσοδο φόρτισης να βρίσκεται και αυτή στον εμπρός προφυλακτήρα. Η ισχύς του φθάνει στα 204 άλογα με την Mercedes να υποστηρίζει ότι μπορεί να έχει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων.

Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου των 90 kWh και βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του οχήματος. Όπως και όλες οι σύγχρονες Mercedes εφοδιάζεται με μία εκδοχή του συστήματος MBUX με την κεντρική οθόνη να είναι στις 12,3 ίντσες. Το σύστημα περιλαμβάνει όλα όσα θα βρει κανείς και στα επιβατικά της εταιρίας ενώ ένα ειδικό app επιτρέπει στον οδηγό να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό από απόσταση ώστε να είναι έτοιμο το όχημα για τους πελάτες του.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!