NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Δείτε την πιο εύκολη κλοπή Tesla μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα [vid]

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τρομακτικά οι κλοπές με αντιγραφή του σήματος keyless που εκπέμπουν τα ασύρματα κλειδιά.

To ανησυχητικό είναι ότι οι συσκευές υποκλοπής σήματος keyless έχουν πληθύνει σημαντικά και πλέον μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο τέτοια “εργαλεία” με κόστος ακόμα και κάτω των 10 ευρώ, κάνοντάς έναν ανέξοδο τρόπο για να κλέψει κάποιος ένα αυτοκίνητο (δείτε το παρακάτω βίντεο).

Τα νέα γενιάς keyless δεν εκπέμπουν σήμα όταν το κλειδί είναι ακίνητο (π.χ. πάνω σε ένα τραπέζι), αλλά και πάλι υπάρχουν κάποια κενά ασφαλείας (σ.σ. πάντως έχουν βγει κάποιες ειδικές θήκες Faraday ή ειδικά κουτιά ώστε να μην αντιγράφεται το σήμα).


Τώρα, στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ενδεικτικά πως δύο κλέφτες στην Βρετανία πλησίασαν ένα Tesla και με έμπειρες κινήσεις κατάφεραν να το ξεκλειδώσουν και να το βάλουν μπροστά μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Όπως φαίνεται από την εικόνα ο ένας από τους δύο βρίσκεται κοντά στο σπίτι όπου μάλλον παίρνει το σήμα από το κλειδί του Tesla που προφανώς βρίσκεται κοντά στην πόρτα ή σε κάποιο παράθυρο. Από εκεί με μία συσκευή που φαίνεται να κρατάει το αναμεταδίδει στον συνεργό του ο οποίος πλέον έχει την δυνατότητα να ανοίξει το αυτοκίνητο και να το εκκινήσει σαν να είχε το αληθινό κλειδί. Piece of cake!


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!