ΑΓΩΝΕΣ

Η SKODA Fabia R5 evo κατακτά τη νίκη στη WRC 2 Pro στη Γερμανία

Πέμπτη νίκη στη σειρά, αυτή τη φορά στο Ράλι Γερμανίας, δέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) – Οι Jan Kopecky – Pavel Dresler, περυσινοί νικητές του αγώνα, επανέλαβαν την επιτυχία τους κατακτώντας την 1η θέση τόσο στην WRC 2 όσο και στην κλάση RC2.

Πέμπτη νίκη στην σειρά για τη νέα SKODA Fabia R5 evo, αυτή τη φορά στο απαιτητικό και σκληρό Ράλι Γερμανίας. Το μόνο που άλλαξε σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες αφ’ ενός ήταν η επιφάνεια, καθώς όλες Ειδικές Διαδρομές στη Γερμανία είναι παραδοσιακά  ασφάλτινες, αφ’ ετέρου το πλήρωμα, με τους Τσέχους Jan Kopecky – Pavel Dresler να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη WRC 2 Pro. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν και εκείνο το οποίο έδωσε στη SKODA Motorsport τη δυνατότητα να αυξήσει την διαφορά της στη βαθμολογία κατασκευαστών του θεσμού, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου με πέντε αγώνες ακόμα να υπολείπονται.

Το επίσης εργοστασιακό πλήρωμα Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen με τη δεύτερη SKODA Fabia R5 evo, ξεκίνησαν ιδανικά, κερδίζοντας Ειδικές Διαδρομές και περνώντας στην πρωτοπορία του αγώνα. Όμως το Ράλι Γερμανίας δεν είναι εύκολη υπόθεση και ο 18χρονος Φινλανδός βγήκε στο δεύτερο σκέλος δύο φορές από το δρόμο, χάνοντας συνολικά πάνω από 4 λεπτά. Αλλά αφενός στάθηκε τυχερός γιατί δε χρειάστηκε να εγκαταλείψει και αφετέρου έδειξε στη συνέχεια εμφανή δείγματα βελτίωσής του στα ασφάλτινα οδοστρώματα, στα οποία έχει μικρή εμπειρία, κάνοντας κορυφαίους χρόνους, για να τερματίσει τελικά στην 3η θέση στη WRC 2 Pro.

Όμως και ο Kopecky αντιμετώπισε πρόβλημα με ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην διαδρομή Baumholder των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, όταν βρέθηκε σε ένα διαλυμένο ασφάλτινο οδόστρωμα στο δεύτερο σκέλος. Αυτό δεν επηρέασε όμως την πρωτοπορία του και στο τελευταίο σκέλος κατάφερε να διαχειριστεί τέσσερις Ειδικές με επιτυχία, ανεβαίνοντας τελικά στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Επόμενος αγώνας, το Ράλι Τουρκίας, που θα διεξαχθεί από 12-15 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή Marmaris.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button