NEA

Κεφαλαιακή συμμαχία Toyota και Suzuki

Όπως ανακοινώθηκε, η Toyota Motor Corporation και η Suzuki Motor Corporation θα συνάψουν μια κεφαλαιακή συμμαχία με σκοπό να προσαρμοστούν ταχύτερα στα νέα δεδομένα της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες είχαν αρχίσει να εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας από τις 12 Οκτωβρίου 2016 και στα τέλη Μαρτίου της φετινής χρονιάς έγινε γνωστό ότι θα ξεκινήσουν να συνεργάζονται για να αναπτύξουν από κοινού νέα μοντέλα και τεχνολογίες οι οποίες αφορούν στην ηλεκτροκίνηση, την δημιουργία νέων μοντέλων και την ανάπτυξη υπηρεσιών μετακίνησης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο εταιρείες πρόκειται να αποκτήσουν μερίδιο μετοχών η μία της άλλης. Συγκεκριμένα, η Toyota αναμένεται να εξαγοράσει 24.000.000 κοινές μετοχές της Suzuki έναντι του ποσού των 96 δισεκατομμυρίων γιεν (περίπου 818 εκατομμύρια ευρώ). Οι μετοχές αυτές αντιστοιχούν στο 4,94% των συνολικών μετοχών της Suzuki. Αντιστοίχως, αυτή πρόκειται να αποκτήσει μετοχές της Toyota, καταβάλλοντας 48 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 403 εκατομμύρια ευρώ).

Από την κεφαλαιακή συμμαχία μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, η Toyota θα επωφεληθεί από την ικανότητα της Suzuki να κατασκευάζει μικρά και ανταγωνιστικά οχήματα, ενώ η δεύτερη θα έχει πρόσβαση σε τεχνολογίες που αφορούν στον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων της.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!