ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα πίσω φώτα της Audi θα προειδοποιούν με σχήματα

Η Audi είναι μια από τις πρώτες εταιρίες που έδωσαν προτεραιότητα στα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και laser.

Τη νέα της ψηφιακή τεχνολογία OLED (Digital OLED) θα παρουσιάσει η Audi στις 23 Σεπτεμβρίου στο International Symposium on Automotive Lighting. Θεωρείται η εξέλιξη της τεχνολογίες OLED (που είχε εγκαινιαστεί το 2016 στο TT RS) και το κύριο της χαρακτηριστικό είναι πως θα διαθέτει πάνω από τέσσερις συστοιχίες στοιχείων LED (που υπάρχουν σήμερα).

Στα Digital OLED ο αριθμός των στοιχείων LED φτάνει έως τα 50 μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα σε φωτεινότητα δημιουργώντας διαφορετικά φωτεινά σχήματα και αποτυπώματα. Για παράδειγμα, μέσω της τεχνολογίας V2V ή V2X, σε μία επικίνδυνη κατάσταση θα μπορούσε το Audi να προειδοποιεί τα πίσω αυτοκίνητα με προειδοποιητικά σήματα από τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής με Digital OLED πιθανότατα να είναι το Q4 e-tron μιας και ο επικεφαλής σχεδίασης της Audi Mark Lichte είχε αναφερθεί σε αυτό το μοντέλο και στα 25 διαφορετικά ίχνη που θα δημιουργούν τα φωτιστικά του σώματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!