NEA

Teaser από τα νέα Smart EQ ForTwo και EQ ForFour

Λίγο πριν τη Φρανκφούρτη η Smart δίνει μια πρώτη γεύση του πως θα μοιάζουν τα ανανεωμένα ηλεκτρικά μοντέλα της, τα τελευταία δια χειρός Daimler.

Δανειζόμενα αρκετά στοιχεία από τα πρωτότυπα ForEase και ForEase+, τα εν λόγω μοντέλα φαίνεται να προχωρούν σε αρκετές αισθητικές αλλαγές. Μεγαλύτερη όλων είναι αυτή της μάσκας και των μπροστινών αεραγωγών, που ενώνονται σε ένα μεγάλο, κυψελωτό πλέγμα. Καινούρια είναι επίσης τα φωτιστικά σώματα, τεχνολογίας LED και οι προβολείς ομίχλης, ενώ σίγουρα αναμένονται αρκετές διαφοροποιήσεις και στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων.

Πληροφορίες αναφορικά με τα συστήματα κίνησης δεν υπάρχουν, το πιο πιθανό όμως είναι να υπάρχουν βελτιώσεις και σε αυτό τον τομέα. Ενδεικτικά, το υπάρχον ηλεκτρικό ForTwo χρησιμοποιεί ένα μοτέρ ισχύος 82 PS και ροπής 160 Nm. Ο Συσσωρευτής του είναι ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 17,6 kWh, χαρίζοντας αυτονομία 160 χιλιομέτρων. Όσο για τις επιδόσεις, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 11.5 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος της εταιρίας είναι από του χρόνου ολόκληρη η γκάμα της να βασίζεται σε ηλεκτρικά μοντέλα. Μετά μάλιστα από την εξαγορά του 50% από τη Geely, η Daimler θα αποτραβηχτεί από το κομμάτι των κινητήρων και θα στραφεί κυρίως στο σχεδιασμό. Οι Κινέζοι, από την άλλη, θα επικεντρωθούν στα ηλεκτρικά μοτέρ και τους συσσωρευτές.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!