ΔΙΑΦΟΡΑ

Arist.u.r.t.le: μία ομάδα, ένα νέο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο, 23 φοιτητές και μία παγκόσμια διάκριση!

Την καλύτερη αγωνιστική σεζόν της ιστορίας της διένυσε η επιτυχημένη ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Arist.u.r.t.le.

Η Arist.u.r.t.le, η φοιτητική ερευνητική ομάδα που έχει ως στόχο το σχεδιασμό και τη κατασκευή ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών μονοθέσιων μετρά ήδη 6 χρόνια ενεργής παρουσίας σε διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student. Σημειώνοντας μία σταθερά ανοδική πορεία, συμβάλλει αδιάκοπτα στην ερευνητική αριστεία και στην αναβάθμιση  σύγχρονων τεχνολογιών στο τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Έπειτα από τρία ολοκληρωμένα μονοθέσια σε διάστημα τριών ετών το φιλόδοξο σχέδιο των φοιτητών για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019 ήταν η ολοκλήρωση ενός νέου, εξελιγμένου, και ανταγωνιστικότερου μονοθέσιου που θα συνόδευε την ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, αναδεικνύοντάς το έργο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μονοθέσιο έγινε πραγματικότητα, ονομάστηκε Θέτις και ταξίδεψε το καλοκαίρι μαζί με 23 προπτυχιακούς φοιτητές για διεθνείς προορισμούς.

Πρώτη στάση, Varano de’ Melegari, Italy, Autodromo Riccardo Paletti, διεθνής διαγωνισμός Formula Student Italy. Πέντε μέρες αυστηρών ελέγχων και δοκιμών, δύο  μέρες αγώνων, 76 ομάδες, 76 κορυφαία πανεπιστήμια, Ανάμεσα σε αυτές η Arist.u.r.t.le κατάφερε να ξεχωρίσει.Η σκληρή δουλειά ενός χρόνου ανταμείφθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Η λήξη του διαγωνισμού ήρθε με την Arist.u.r.t.le να βρίσκεται στο βάθρο των νικητών κατακτώντας τη 3η θέση στη γενική κατάταξη. Ειδικότερα η ομάδα σημείωσε διακρίσεις στα πιο απαιτητικά αγωνίσματα κατακτώντας τη 1η θέση στο αγώνισμα του Business Plan Presentation, τη 3η θέση στο αγώνισμα του Cost, τη 3η  θέση στο αγώνισμα της αντοχής και αποδοτικότητας, την 4η θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης και την 5η θέση στα αγωνίσματα Skidpad και Autocross.

Η δεύτερη στάση σήμανε και το κλείσιμο της αυλαίας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Συγκεκριμένα η χρονιά έκλεισε με τη συμμετοχή της ομάδας στη Formula Student Germany, στη πίστα Hockenheimring της Formula 1, όπου η Arist.u.r.t.le αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τους τεχνικούς ελέγχους κατάφερε να δοκιμαστεί και να αναμετρηθεί με μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Στο προσεχές μέλλον, όπως το οραματίζονται τα μέλη της, η Arist.u.r.t.le θα κάνει πραγματικότητα το πρώτο driverless αγωνιστικό μονοθέσιο στην Ελλάδα και θα συνεχίζει περήφανα να εκπροσωπεί την Ελλάδα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε όλο το κόσμο φτάνοντας κάθε φορά, ακόμη λίγο υψηλότερα.  

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!