NEA

100 χλμ. αυτονομία για την υβριδική Mercedes GLE 350de

Μία νέα, plug-in υβριδική έκδοση για το μεγάλο SUV της παρουσιάζει η Mercedes-Benz, η οποία μάλιστα εφοδιάζεται με δίλιτρο κινητήρα diesel!

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός, κινητήρα diesel και ηλεκτροκινητήρα, δεν είναι ο,τι πιο συνηθισμένο. Παρόλα αυτά, μπορεί να ρίξει ακόμα περαιτέρω την κατανάλωση, ενώ χαρίζει άφθονα αποθέματα ροπής. Η ισχύς του diesel αγγίζει τους 194 ίππους, ενώ αυτή του ηλεκτροκινητήρα τους 136 ίππους. Συνδυαστικά, το υβριδικό αυτό πακέτο αποδίδει 320 ίππους και 700 Nm ροπής.

Ο ηλεκτροκινητήρας, από την πλευρά του, αντλεί ενέργεια από ένα συσσωρευτή χωρητικότητας 31,2 kWh. Αυτό αρκεί για να χαρίσει αυτονομία 99 χιλιομέτρων σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, στον κύκλο WLTP, καθώς και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται 5 ώρες σε οικιακό δίκτυο, εφόσον όμως υπάρχει DC φορτιστής μπορεί μέσα σε 20 λεπτά να φορτίσει έως το 80%. Αναφορικά με τις επιδόσεις, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,8 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα.

Παράλληλα με την GLE 350de, οι Γερμανοί παρουσίασαν και τη μικρότερη GLC 350e, με παρόμοια ισχύ 315 ίππων αλλά με δίλιτρο βενζινοκινητήρα, αντί για diesel. Η συγκεκριμένη διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και μικρότερο συσσωρευτή, οπότε και προσφέρει αυτονομία 46-49 χλμ. σε αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Υπενθυμίζουμε ότι το πλάνο της Mercedes-Benz είναι να τουλάχιστον 10 plug-in υβριδικά μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς και άλλα 10 το επόμενο έτος.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!