NEA

Mercedes-Benz Vision EQS: Ηλεκτρική πολυτέλεια [vid]

Η μετενσάρκωση της S-Class σε ένα ηλεκτρικό όχημα παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Εντυπωσιακή, από κάθε άποψη, η πρωτότυπη Vision EQS έρχεται να παρουσιάσει το καλύτερο από τρεις διαφορετικούς κόσμους, της πολυτέλειας, της τεχνολογίας και του ηλεκτρισμού… Οπτικά ο όγκος και οι επιβλητικές γραμμές της δύσκολα θα αφήσουν κάποιον αδιάφορο. Ειδικά η μάσκα, με τα 188 LED όπως και τα πίσω φώτα, που πρακτικά αποτελούνται από 229 LED, στο σχήμα του λογότυπου της Mercedes-Benz. Ιδιαίτερη σχεδιαστικά είναι και η φωτισμένη λωρίδα που διατρέχει περιμετρικά όλο το αυτοκίνητο, χωρίζοντας το πάνω με το κάτω μέρος έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι η οροφή του αυτοκινήτου “επιπλέει” πάνω στον δρόμο.

Στο εσωτερικό η σχεδιαστική προσέγγιση που ακολουθείται είναι εξίσου φουτουριστική, αν όχι ακόμα πιο προχωρημένη. Η ποιότητα και η πολυτέλεια είναι αντίστοιχες των υψηλότερων στάνταρ των Γερμανών. Τα χρησιμοποιούμενα υλικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο φωτισμό της καμπίνας. Προσωρινά η Vision EQC διαθέτει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, ο στόχος όμως είναι να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο 5, όταν αυτό καταστεί τεχνικά και νομοθετικά δυνατό.

Αναφορικά με τον κινητήρα, διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 475 ίππους και η ροπή τα 760 Nm. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα έρχονται από στάση σε μόλις 4,5 δλ. όσο για τον τεράστιο συσσωρευτή των 100 kWh, εξασφαλίζει αυτονομία 700 χιλιομέτρων, στον κύκλο WLTP, με δυνατότητα φόρτισης έως 80% σε μόλις 20 λεπτά, με τη χρήση φορτιστή των 350kW!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!