NEA

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το Vision Mercedes Simplex;

Εδώ βλέπετε ένα πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί σε μερικές μέρες με τα εγκαίνια του νέου σχεδιαστικού κέντρου της εταιρίας στη Νίκαια της Γαλλίας.

Το πολύ ιδιαίτερο concept μας παραπέμπει σε έργο τέχνης και αποτίει φόρο τιμής στο Mercedes 35 PS. Για πολλούς ήταν το αγωνιστικό που έθεσε την σχεδιαστική βάση για όλα τα επόμενα και είχε παρουσιαστεί το 1901.

Διέφερε από οτιδήποτε άλλο που εκείνη την εποχή θύμιζε περισσότερο άμαξα και είχε ως βασικά χαρακτηριστικά την μεγάλη μάσκα για το ψυγείο, την ελαφριά και χαμηλή κατασκευή του.

Την κίνηση του 35 PS είχε ένας τεράστιος τετρακύλινδρος με χωρητικότητα 5.913 κ.εκ. και μία σούπερ για την εποχή ισχύ με 35 άλογα στις 1.000 σ.α.λ. Σήμερα τα διπλάσια αποδίδει ένας απλός χιλιάρης.

Η τελική ταχύτητα ήταν εξίσου εντυπωσιακή και έφτανε τα 75 χλμ./ώρα. Μάλιστα στην light έκδοση μπορούσε να πιάσει και τα 90! Το 35 PS κατασκευάστηκε για δύο χρόνια αλλά είχε βάλει τα θεμέλια για τις αγωνιστικές Mercedes.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!