NEA

H BMW θα αγοράσει (ξανά) την Jaguar Land Rover;

Οικονομικοί αναλυτές προτείνουν στον γερμανικό όμιλο της απόκτηση της βρετανικής μάρκας από τον ινδικό όμιλο Tata.

Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει χρήματα. Ειδικά στον όμιλο Tata που βλέπουν τις πωλήσεις της Jaguar Land Rover να κατρακυλούν και ειδικότερα στην αγορά της Κίνας. Προσθέστε και το Brexit και έχετε μία πλήρη εικόνα γιατί οι Ινδοί βλέπουν πλέον την Jaguar Land Rover ως πρόβλημα.

Από την άλλη, στην BMW γνωρίζουν καλά την Land Rover καθώς τους ανήκε από το 1994 έως το 2000. Από τότε μέχρι το 2008 η βρετανική φίρμα ανήκε στην Ford με την τελευταία να την πουλά το 2008 στην Tata Motors. Όπως γίνεται αντιληπτό η Land Rover ήταν πάντα προβληματική ως εταιρία και ενδέχεται να αλλάξει για 4η φορά χέρια.

Η εταιρία οικονομικών αναλύσεων Sanford C. Bernstein προτείνει στην BMW να προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά της Jaguar Land Rover (JLR) για περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ με αύξηση των κερδών κατά 20%. Μάλιστα, η BΜW θα μπορούσε να δημιουργήσει ηλεκτρικά και PHEV μοντέλα με τα βρετανικά σήματα που θα χτυπούσαν ευθέως την Tesla.

Προς το παρόν οι δύο εταιρίες έχουν εξαγγείλει μια συνεργασία σε τεχνολογικό επίπεδο (για ηλεκτροϋβριδικά μοντέλα), η οποία θα μπορούσε να προχωρήσει σε πλήρη συγχώνευση.

Η BMW πρέπει να διασφαλίσει το ποσό των τουλάχιστον 14 δισεκατομμυρίων (μαζί με τα έξοδα) σε μία κρίσιμη περίοδο ελέω εξηλεκτρισμού και WLTP. Παράλληλα, θα πρέπει να περιμένει την JLR να «εξυγιάνει» τα του οίκου της μέσα από την περικοπή περίπου 4.500 θέσεων και την εξοικονόμηση περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει η Automotive News.  

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button