ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Continental παρουσιάζει το ελαστικό του αύριο

O εξηλεκτρισμός και η συνδεσιμότητα είναι τεχνολογίες που θα αφορούν και τα ελαστικά των αυτοκινήτων μας.

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Continental παρουσίασε το Conti C.A.R.E., ένα concept που μας δείχνει την εξέλιξη των ελαστικών στο μέλλον για εφαρμογές π.χ. σε στόλους ρομπό-ταξί. Ενσωματωμένοι αισθητήρες στην δομή του ελαστικού αναπαράγουν συνεχώς δεδομένα σχετικά με την πίεση, την θερμοκρασία, το βάθος πέλματος ή πιθανή βλάβη.

Τα δεδομένα μεταφέρονται σε έναν απομακρυσμένο σέρβερ του ContiConnect Live (π.χ. στην περίπτωση ενός εταιρικού στόλου) και ανάλογα θα μπορεί να αναπληρωθεί ή να ρυθμιστεί η ιδανική πίεση του ελαστικού για βέλτιστη οικονομία καυσίμου (ή καλύτερα ηλεκτρικής ενέργειας αν μιλάμε για EV). Κάτι που θα γίνεται μέσα από μία μικρή φυγοκεντρική αντλία που θα παράγει αέρα κατά την κίνηση του ελαστικού.

Την όλη τεχνολογία η Continental την αποκαλεί PressureProof και οποιαδήποτε πλεονάζουσα ποσότητα πεπιεσμένου αέρα θα αποθηκεύεται σε μια ενσωματωμένη δεξαμενή. Φυσικά μιλάμε για μια πολύ προχωρημένη ιδέα που δύσκολα μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη. Τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα…

Η πίεση των ελαστικών επιδρά καταλυτικά στην οικονομία καυσίμου, καθώς θεωρείται ότι ένα λάστιχο με μικρότερη πίεση κατά 7,5 psi αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 2,8%. Μάλιστα οι έρευνες δείχνουν ότι το 25% των αυτοκινήτων στους δρόμους έχουν λάθος πιέσεις στα ελαστικά τους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!