ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

9 γεγονότα που πρέπει να ξέρεις για την κλιματική αλλαγή

Όλοι μιλάνε για την αλλαγή του κλίματος, αλλά τι είναι αυτό που την κάνει επηρεάζει και την επιταχύνει; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις;

Παρακάτω θα δείτε 9 σημαντικά γεγονότα που αναλύονται σε αντίστοιχα πολύ ενδιαφέροντα εικονογραφήματα.

  • Εάν οι εκπομπές CO2 συνεχίσουν να αυξάνονται παγκοσμίως, μέχρι το 2100 η Γη θα ζεσταθεί έως και τέσσερις βαθμούς Κελσίου.
  • Ρεκόρ θερμοκρασίας: Ο Ιούνιος του 2019 ήταν ο πιο καυτός μήνας του κόσμου από τότε που άρχισαν οι θερμοκρασιακές καταγραφές το 1880. Στην Ευρώπη, ο Ιούνιος ήταν αυξημένος κατά δύο βαθμούς πάνω από το μέσο όρο.
  • Το κλίμα του πλανήτη ζεσταίνεται όλο και πιο γρήγορα: από το 1950, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά περίπου 1,32 βαθμούς Κελσίου. Από το 1850 περίπου κατά 1,53 βαθμούς Κελσίου.
  • Το 97% των εμπειρογνωμόνων πιστεύουν ότι η αλλαγή του κλίματος οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα.
  • Κίνδυνος για τις ακτές και τα νησιά: τα επίπεδα της θάλασσας έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 10 εκατοστά τα τελευταία 20 χρόνια. Κάτι που επιταχύνεται συνεχώς: τα επίπεδα της θάλασσας αυξάνονται σήμερα κατά 3,3 χιλιοστά το χρόνο.
  • Μέχρι το έτος 2100 τα επίπεδα της θάλασσας θα μπορούσαν να είναι περίπου 2,40 μέτρα υψηλότερα.
  • Δεν είναι μόνο το CO2: το μεθάνιο και το οξείδιο του αζώτου από τη γεωργία καθώς και το ψυκτικό υγρό HFC συμβάλλουν στο φαινόμενο του  θερμοκηπίου έναντι της ίδιας ποσότητας CO2.
  • Κτηνοτροφία και λιπάσματα: Η γεωργία και η δασοκομία συμβάλλουν περίπου στο 23% των ανθρωπογενών αερίων θερμοκηπίου.
  • Ηλεκτροκίνηση: Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τόσο καλύτερη είναι η ισορροπία του CO2 ανά χιλιόμετρο, μετρούμενη σε ευρωπαϊκό μέσο όρο. Βέβαια αυτό εξαρτάται από την πηγή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!