NEA

Το Scania AXL φορτώνει και ξεφορτώνει στον «αυτόματο» [vid]

Μετά το αυτόνομο αστικό λεωφορείο η Scania παρουσιάζει και το πρώτο της φορτηγό χωρίς καμπίνα και οδηγό.

Αυτόνομα φορτηγά έχουμε δει κατά καιρούς να παρουσιάζονται από διάφορες εταιρίες, όπως η Volvo. Οι λόγοι είναι καθαρά πρακτικοί και επαγγελματικοί αφού σε αρκετές περιπτώσεις τα ορυχεία είναι σε τέτοιο βάθος που η αυτόνομη οδήγησή τους σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης κάνει ασφαλέστερη την όλη διαδικασία εργασίας.

Πάντως, στο Scania AXL το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο πως δεν υπάρχει καν καμπίνα οδηγού, αλλά πως υπάρχει ένας συμβατικός biofuel κινητήρας. Μάλιστα η Volkswagen, στην οποία ανήκει η Scania, λέει πως το AXL είναι ένα φορτηγό που συνδυάζει την συμβατική τεχνολογία με τις πιο εξελιγμένες.

Το πεδίο δράσης ενός οχήματος όπως το AXL μπορούν να είναι ελεγχόμενες περιοχές με χωματουργικές εργασίες. Για αυτό και εξοπλίζεται με διάφορες κάμερες και ραντάρ ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με το πλαίσιο της αυτόνομης οδήγησης. Η οποία όταν ωριμάσει θα έχει μεγάλη εφαρμογή και στα επαγγελματικά οχήματα, ίσως μάλιστα πιο γρήγορα από τα επιβατικά, αφού θα εκτελούνται συγκεκριμένες διαδικασίες και σε πιο «κλειστά» περιβάλλοντα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!