NEA

Έτοιμο το ηλεκτρικό Volvo XC40 που θα παρουσιαστεί στις 16 Οκτωβρίου

Η σουηδική εταιρία κάνει λόγο για ένα από τα πιο προηγμένα και ασφαλέστερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς.

Το XC40 θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής της Volvo και θα πλαισιώσει μία γκάμα που περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και μία plug-in υβριδική. H διάθεση του XC40 Electric θα ξεκινήσει μέσα στο 2002 και τον επόμενο μήνα θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου.

Έως τότε η Volvo έδωσε τα πρώτα στοιχεία για μία εξελιγμένη πλατφόρμα που φιλοξενεί στο δάπεδο τις μπαταρίες που βρίσκονται ασφαλισμένες σε έναν αλουμινένιο κλωβό. Στον μπροστινό άξονα υπάρχει το ηλεκτρικό μοτέρ και τα ηλεκτρονικά ισχύος, ενώ στο πίσω μέρος η υποδοχή φόρτισης.

Από την παραπάνω φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε πως υπάρχει και δεύτερος ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα. Επίσης η Volvo αναφέρει νέας γενιάς ADAS συστήματα υποβοήθησης οδηγού με λογισμικό της Zenuity. Περισσότερες λεπτομέρειες, προσεχώς!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!